Svečano otvoren Floraart

28. svibnja 2014. Na jezeru Bundek danas je svečano otvorena 49. međunarodna vrtna izložba - Floraart.

Tijekom pet dana, do nedjelje, 1. lipnja, na više od trideset hektara otvorenog prostora i dvije tisuće metara četvornih zatvorena prostora, predstavit će se  izlagači iz Hrvatske i inozemstva.

Riječ je o najvećem hortikulturnom događaju u ovom dijelu Europe, koji se u organizaciji podružnice Zrinjevac i pod nazivom Floraart održava 23 godine, a 9. put na jezeru Bundek.

Izložbu je svečano otvorila zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin, a Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac i predsjednik Izvršnog odbora Floraarta rekao je da je Floaart postala zaštitni znak Zagreba te na najljepši način nosi poruku njegove prirodne i kulturne baštine. Na svečanosti otvaranja bili su predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor te brojni uzvanici.

Svakom posjetitelju ova međunarodna izložba nastoji  ponuditi upravo ono što ga zanima - od idejnih rješenja uređenja vrta, okućnica ili balkona do najraznovrsnijih usluga i proizvoda za ljubitelje cvijeća i zelenila.

Uzduž lijepo uređene izložbene staze uokolo jezera Bundek, građani će moći razgledati veliku izložbu ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstava za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenja, umjetnog cvijeća, ukrasne keramike i ostalog.

Sajam će obogatiti i velik broj kulturno-umjetničkih i edukativnih manifestacija.

FOTOGRAFIJE SA SVEČANOG OTVORENJA