Gradonačelnik obišao Malešnicu i pokazao kako odvajati otpad

14. travnja 2014. Gradonačelnik Milan Bandić u društvu suradnika danas je provjerio tijek realizacije pilot projekta  odvojenog prikupljanja otpada „Pametno gospodarimo otpadom 365 dana u godini“ na Malešnici, jednoj od gradskih četvrti obuhvaćenih spomenutim projektom.

Tom prilikom je na licu mjesta građanima predstavljeno kako razvrstavati otpad u točno određene spremnike, a sve u cilju smanjenja količine mješovitog komunalnog otpada.

„Apeliram na naše sugrađane da razvrstavaju otpad i da mješoviti komunalni otpad odlažu u crne vreće koje su namijenjene za ovu vrstu otpada. Ako se nećemo pridržavati pravila igre, nećemo moći riješiti problem gospodarenja otpadom“, kazao je gradonačelnik Bandić.

U zagrebački pilot projekt odvojenog prikupljanja otpada uključeno je 7000 građana na šest lokacija i to: područje Horvatovca i Voćarske ulice, dio Dubrave i Sesveta, Zapruđe, područje omeđeno Zvonimirovom, Bauerovom, Dukljaninovom i Lopašićevom ulicomkao i područje omeđeno ulicama Donje Vrapče, Zvonimira Furtingera, Ivane Brlić Mažuranić i Ante Topića Mimare. Provedba je započela 17. ožujka u naselju Zapruđe.


Vezana vijest:
1. Akcija Svi na zeleno - čišćenje Parka prirode Medvednica
2. Pilot projekt - Pametno gospodarimo otpadom 365 dana u godini
 
GALERIJA FOTOGRAFIJA iz malešnice