Autobusni kolodvor Zagreb uveo on-line prodaju karata

Korisnici usluga Autobusnog kolodvora Zagreb odnedavno mogu kupiti autobusne karte i na web stranici Podružnice www.akz.hr. Nova je usluga uvedena s ciljem osuvremenjivanja prodajnih procesa, a korisnicima omogućuje kupnju karata iz udobnosti njihova doma.

Uz mogućnost kupnje karata Maestro i MasterCard katicom, korisnik u procesu kupnje može odabrati i mjesto sjedala, a kupljenu kartu preuzima na blagajni Autobusnog kolodvora bez čekanja.

Do karte u nekoliko koraka
Sam postupak on-line kupnje karata vrlo je jednostavan. Korisnik putem aplikacije „Polasci-odlasci“ odabire željeno odredište i datum putovanja te klikom na tipku „Traži“ dobiva pregled voznih redova. Na voznom redu uz stanice i cijene pojavljuje se i opcija „Kupi“ za odredišta za koja je moguće kupiti kartu putem Interneta. Naime, krajnji rok za kupnju karte putem internet prodaje je 24 sata prije polaska autobusa, te sa opcija „Kupi“ ne pojavljuje za ranije polaske.



Nakon unosa autoriziranih osobnih podataka i odabira tipa kartice za plaćanje te potvrde kupnje, pojavljuje se ekran s podacima o transakciji koje se mogu ispisati. Korisniku na upisanu adresu elektroničke pošte stiže potvrda o plaćanju te dokument rezervacije s kojim može preuzeti putnu kartu.

Karta se na osnovu broja transakcije može preuzeti na blagajnama Autobusnog kolodvora od 0 do 24 sata, najkasnije 30 minuta prije polaska. Odjedanput se mogu kupiti najviše četiri putne karte.

Sve informacije i pomoć pri kupnji karte putem Interneta mogu se dobiti pozivom na broj telefona 01/6008-610 i/ili slanjem upita na akz.podrska@zgh.hr, u vremenu od 6 od 22 sata.
 
www.akz.hr