Dani ljepote na Zagrebačkom velesajmu



Što je za vas ljepota?
Osmijeh, dobar make up, sjaj u očima ili dobra frizura?

 
Ako ste se našli u jednom od odgovora, rezervirajte dane od 07. do 09. ožujka, vikend koji morate provesti na sajmu Dani ljepote na Zagrebačkom velesajmu. Sajam koji će zasigurno izmamiti osmijeh na vaše lice (sjaj u očima garantiramo!) i upravo zbog vašeg osmijeha stvaramo sajam ljepote, ulažemo trud da ga približimo svakoj ženi jer ljepota nema godina, ona se uvijek iznova rađa. 

Naši izlagači ovdje su da vam pruže novosti u šminkanju, oblikovanju frizura, trendove u dizajnu noktiju ili kako pripremiti tijelo za nadolazeće ljeto. Budite predivna žena, osjećajte se kao predivna žena, ugodite sebi i svom tijelu na Danima ljepote. Sajam je namijenjen kako širokoj publici tako i profesionalcima koji na sajmu izmjenjuju iskustva, ostvaruju kontakte, pronalaze nove kupce i partnere i prezentiraju svoje proizvode i usluge.

Dani ljepote održavaju se u paviljonima 7, 7a i u Kongresnoj dvorani, a izlagat će 175 izlagača iz 14 zemalja. Zemlje sudionice: Austrija, Belgija, Danska, Francuska, Hrvatska, Italija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovenija, Španjolska, Švicarska, Velika Britanija i Sj. Irska.

Posjetiteljima se nudi osobno sudjelovanje u različitim kozmetičkim, medicinskim i sportskim tretmanima, besplatni savjeti kozmetičkih majstora i vrhunskih vizažista, kao i besplatno šminkanje.

NATJECANJA
7. ožujka je učenički dan. Na taj dan stotine budućih kozmetičara i frizera tradicionalno posjeti naš sajam. Učenici srednjih strukovnih škola natječu se u kategoriji French Pink & White Gel tehnici i Nail Art-Fantasy na temu Back to 60's. Na istu temu održat će se i frizersko natjecanje srednjoškolaca.

Čarobno crno tema je make up natjecanja za učenike kozmetičare, vizažiste i sve druge amatere koji su spretni u uljepšavanju lica. Profesionalni kozmetičari, vizažisti i nail art dizajneri svoja znanja mogu pokazati u preostala dva dana ovog vikenda ljepote.

Za titulu najboljeg Nail art dizajnera u 2014. godini natjecat će se profesionalci i početnici (do 2 godine rada) na međunarodnom natjecanju u Nail dizajnu, u subotu, 8. ožujka. Pobjednik u svakoj kategoriji osvaja ulaznicu za najveći susret  i natjecanje nail dizajnera ,„NAIL & ART COMPETITION“, Njemačka, Stuttgart, listopad 2014.

SEMINAR
Također u subotu, 8. ožujka od 16.00 do 17.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma održat će se Look&learn frizerski seminar „Luminus“. Očekuje vas predstavljanje novih trendova za 2014. godinu, trendy boje i tehnike šišanja, tehnika osjenčane kose, njega kose ”Amethyste” te ”HD” stiliziranje i oblikovanje kose. Seminar će voditi poznati stilist iz Farmavita akademije Milano Alessandro Atzel Elia.

Cijena ulaznice za seminar iznosi 150,00 kn, a u cijenu je uključena i ulaznica na sajam ”Dani ljepote” Alessandro Atzel Eliia je vrlo moderan, kreativan frizer/stilista koji zagovara trendy frizure sa naglaskom na osobnost. Svaka osoba je individua te je važno uskladiti boju i stil frizure sa osobom i njezinom osobnošću. Jedino takvom harmonijom možemo dobiti ono najbolje za klijenta! Lijepa, njegovana i zdrava kosa je uvijek u trendu!

9. ožujka će se održati prošle godine uspješno započeto 2. međunarodno natjecanje u nadogradnji trepavica.

DOGAĐANJA
Svake godine nastojimo uvesti zanimljivosti i sadržaje koji će izdvojiti sajam Dani ljepote kao mjesto koje se ne zaobilazi, bilo da ste profesionalac ili naprosto želite saznati sve novosti koje nudi industrija ljepote, a usput se želite dobro zabaviti i osjećati posebno.

Besplatni pregledi madeža
 
Po prvi puta organiziramo dermatološki prostor Skin centar gdje Zagrebački velesajam uz podršku Gradskog ureda za zdravstvo grada Zagreba od petka do nedjelje organizira besplatne preglede madeža i ostalih promjena na koži za sve posjetitelje s kupljenom ulaznicom (raspored pregleda u prilogu informacije). Specijalisti  dermatolozi iz zagrebačkih domova zdravlja pružat će našim posjetiteljima osim (unaprijed prijavljenog) pregleda i informacije o rizicima izlaganja UV zračenju i pravilnoj njezi kože.

Da biste dobili svoj termin potrebno se sa svojim podacima javiti na mail: kongres@zv.hr.
 
Uz Skin centar farmaceutske tvrtke (Pharmatheka consult, Medical Intertrade i Proximum) imat će priliku izložiti svoje proizvode, prodavati ih po promotivnim cijenama, a stručni suradnici posjetiteljima prezentirati i preporučiti najbolje ili najnovije brendove za njegu kože, kose i vlasišta.
 
Besplatni mamografski pregledi
 
Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Zagrebački velesajam 15 žena počastit će besplatnim mamografskim pregledom. Pregledi će se obavljati u pokretnom mamografskom vozilu postavljenom na Zagrebačkom velesajmu, u petak, 7. ožujka od 11.00 - 14.00 sati. Za prijavu pregleda možete se prijaviti telefonski na broj 01/46 96 309.
 
Prezentirat će se i razni aparati koji se koriste u kozmetičke svrhe. Posebno ističemo Vacustyler, vrhunski aparat iznimno učinkovit u anticelulitnoj terapiji, kod hladnih stopala, proširenih vena, lokalne pretilosti, limfnih edema, skupljanju vode u nogama i sportskih ozljeda, a posebno se preporuča dijabetičarima i neaktivnim ljudima u svrhu prevencije i zdravlja nogu i stopala. Naše posjetiteljice imat će priliku besplatno ga isprobati.

--

Na Danima ljepote nije izostavljen ni jedan beauty segment. Ove godine pored kozmetičke ponude, aparature, preparativne i dekorativne kozmetike, nail dizajna imamo i dobar odaziv frizerske struke, pa će tako uz prezentacije edukatora i stilista na izložbenim prostorima (ističemo Socap i Top stil), u subotu, 8. ožujka u 17.30 sati na pozornici u paviljonu 7 biti održana i revija frizura.
 
RADIONICE
Želite savjet o njezi kože lica i tijela?
Razmišljate kako se našminkati za subotu navečer?
Unijeli bi novosti u svoju svakodnevnu make up rutinu?
Trebate savjet oko njege kose?

Naši izlagači na raspolaganju su Vam za sva Vaša pitanja i nedoumice.
 
Volite se šminkati, ali niste sigurni da li to ispravno radite? Kako istaknuti ono najljepše na sebi? Kako se našminkati za dan, a kako za večer? Naučite male tajne i tehnike šminkanja velikih majstora na Kryolan make up radionici uz vodstvo poznate make up artistice Mirel Gotal Mišak. Upoznajte se s tajnama šminkanja uz pomoć profesionalne kozmetike Kryolan. Radionica traje 120 minuta i održava se u dva termina, 8 i 9. ožujka. Cijena kotizacije iznosi 250 kuna (u cijenu je uključena i ulaznica za sajam). Profesionalni tim ove radionice ima vrlo kreativne ideje za make up efekte koji se koriste za kazalište i film (poput maski, ožiljaka, umjetna krv) kao i za dane maskenbala.
 
Make up Atelier Paris profesionalna šminka, svjetski poznatog branda iz Pariza koji s velikim poletom osvaja cijeli svijet predstavlja se na DANIMA LJEPOTE putem radionice šminkanja Oxane Bocance! Oxana Bocance Atelier Make-up artistica iz Rumunjske i jedna od najistaknutijih make up artistica Ukrajinske škole, virtuoz tehnike olovke, akvarela i gel linera, vrstan je edukator i voditeljica jedne od najuspješnijih Makeup Atelier škola šminkanja u Temišvaru. Make up Atelier šminku koriste najbolji svjetski vizažisti.
 
Radionica šminkanja na rasporedu je u nedjelju, 9. ožujka od 10 od 18 sati i održava se u dva djela, pokazni i praktični dio. U pokaznom dijelu (od 10 do 14 sati) programa prikazat će se 2 načina različitih šminkanja tehnikama akvarela i gel linera, a u praktičnom (od 15 do 18 sati) vježbat će se nove tehnike šminkanja uz mentorstvo Oxane Bocancea. Cijene kotizacija se razlikuju ovisno o tome da li želite sudjelovati samo u jednom dijelu ili u oba. Također je u kotizaciju uključena i ulaznica za sajam.
 
PREDAVANJA
Već neko vrijeme pokušavate smršaviti, ali to vam nikako ne uspijeva? Svake nedjelje nakon večere odlučujete krenuti na dijetu, ponedjeljkom hrabro počinjete, no već u srijedu posustajete, odustajete i „počastite“ se komadom torte ili kutijom keksa. Ne brinite mi imamo rješenje za Vas!
 
Predavanje "15 minuta za vitkost i zdravlje" koje će na sajmu Dani ljepote održati Sunčana Seletković, voditeljica radionice „Budi fit mama“, pomoći će vam da vratite izgubljeno samopouzdanje uz razvijanje zdravih prehrambenih navika i eliminiranje masnih naslaga. Na predavanju ćete naučiti kako se pravilnom prehranom i strateškim treningom možete riješiti masnih naslaga brže no što ste ikada zamišljali! Nikada više nećete morati biti na dijeti, a masne naslage će nestajati.
 
Ispada vam kosa? Na vlasištu vam se događaju promjene? Peruta vam se? Pharmatheka consult i njihova stručna suradnica Jasna Trogrlić u subotu, 8. ožujka održat će 30 minutno predavanje na temu "Najčešći uzroci ispadanja kose i promjene na vlasištu". Dođite i saznajte uzroke vaših problema i otkrijte rješenje za vaše probleme. Također, posjetitelji će moći obaviti besplatno snimanje kože ili vlasišta mikrokamerom, izmjeriti stupanj hidratacije, elastičnosti i količine kožnih lipida te zatražiti stručni savjet o primjeni proizvoda.
 
Šećerna pasta je prikladna za sve tipove dlačice, preporučuje se svim ženama i daje najbolje rezultate u otklanjaju dlačica. Sve o šećernoj pasti možete saznati na prezentaciji Cleopatra – šećerna pasta za egipatsku depilaciju koja će se održati u petak i subotu, na pozornici u paviljonu 7.
 
POKLONI
Zahvaljujući našim cijenjenim izlagačima podijelit ćemo mnoštvo poklona. Svaki dan na pozornici u paviljonu 7 bit će nagradna igra za posjetitelje. Posebno izdvajamo subotu – Dan žena kada će se nagradna igra odigravati svaka dva sata na centralnoj pozornici, a  taj dan darivamo samo posjetiteljice Dana ljepote.
 
Na štandovima izlagača moći ćete dobiti besplatne savjete i šminkanja, besplatne manikure, izrade frizura, sajamske popuste, savjete stručnjaka u vezi kožnih problema, prezentacije masažnih tehnika i svega što je potrebno da bi se svaka žena odlično osjećala u svom tijelu i dobro ga nosila.
 
Počastite se i Beauty sweeties bombonima – bombonima koji sadrže kolagen. Idealna poslastica za sve koji vole slatko, a žele biti lijepi i mlađi.
 
POP UP STORE
Još jedan izuzetno uspješni novitet od prošle godine koji će vas zasigurno razveseliti je POP UP STORE mjesto gdje ćete moći povoljno kupiti i razgledati originalne i unikatne proizvode mladih hrvatskih kreativaca mahom dizajnera, akademskih umjetnika i arhitekata, posjetiteljima će ponudili raznolik  asortiman modnih dodataka, poput ogrlica, naušnica, prstenja i torbi, ali i upečatljivih dekorativnih detalja za interijere, poput fotografija na platnu, dekorativnih tapeta, namještaja i slika. Uz još nepoznate dizajnere u Pop Up store-u predstavit će se i već etablirana imena poput Sweet art curice, Kraglice&tak to, daVida's Dolls, Milushka, And You by Ana. 
 
Svečano otvorenje

Dane ljepote otvorit će gospođa prof.dr.sc. Mirna Šitum, pročelnica Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, u petak, 07. ožujka 2014. u 10.00 sati u paviljonu 7 na pozornici.

Cijene ulaznica 
Ulaznica za jednokratni posjet 20,00 kuna
Paket od dvije jednokratne ulaznice 30,00 kuna
Ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata, vojnika i umirovljenika 10,00 kuna
Ulaznica za sve dane trajanja Sajma 50,00 kuna

Radno vrijeme za posjetitelje sajma:  od 10.00 do 19.00 sati
 
Pogodnosti za posjetitelje koji će doputovati na Dane ljepote
 
HŽ putnički prijevoz, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.
 
HERTZ rent a Car, popust na cijene najma automobila: za izlagače 25% popusta, za posjetitelje 15% popusta.

U pdf formatu preuzmite:
 
Program stručnih i pratećih događanja na sajmu Dani ljepote 2014.
Letak Dani ljepote 2014.
 
Press centar
 
Press akreditacije možete podignuti na Info punktu, Južni ulaz Zagrebačkog velesajma. Press centar (paviljon 7) na usluzi je novinarima svakoga dana za vrijeme trajanja sajma. Telefoni: 01/6503-524, mail: press@zv.hr
 
Kontakt osoba:
Ljerka Trišić Pavić,
Odnosi s javnošću                                        
tel: 01 6503-452
e-mail: ljtrisic@zv.hr 
 
 
I ne zaboravite - Ljepota nije čudo, ali čini čuda.

 
podružnica Zagrebački velesajam