Završeni NAUTIKA, INGA I HOTEL&GASTROTEH

24. veljače 2014. Na Zagrebačkom velesajmu u nedjelju, 23. veljače  završeni su sajmovi nautike, hrane i pića i hotelsko ugostiteljske opreme.Nastupilo je 386 izlagača iz 29 zemalja.

Među mnogobrojnim plovilima koja iz hrvatskih brodogradilišta stigla u paviljone Zagrebačkog velesajma, ističu se četiri svjetske i hrvatske premijere nova motorna jahta MIRAKUL 40 dužine gotovo 12 m (Grginić jahte), PEARL SEA 31 HT - atraktivna motorna jahta dužine gotovo 10 m (Pearl Sea Yachts), PIČULJAN ELEVEN FLY (Brodogradnja Pičuljan) i atraktivna brodica s vanbrodskim motorom Leidi 800 (Leidi).

Za vrijeme međunarodnog sajma hrane, pića i gastronomskih inovacija INGA oboren je jedan Guinnessov rekord.

Slastičari Udruge slastičara Hrvatske izradili su najdužu roladu u državi, dugačku čak 158,8 metara.

Akcija izrade rolade imala je humanitarni karakter. Svi koji su htjeli kušati roladu ostavljali su simbolične iznose, a donacija je prikupljena za udrugu Krugovi.

Svih pet dana na Zagrebačkom velesajmu bilo je živo.

Mnogobrojni posjetitelji uživali su u razgledavanju prekrasnih brodica nakon čega su razveselili svoje nepce u paviljonu 8 gdje su kušali mnogobrojne delicije koje su spremali naši izlagači predvođeni Udrugom slastičara Hrvatske i Hrvatskim kuharskim savezom.

Sajmove je posjetilo više od 30.000 posjetitelja.