Vikend parkiranje teretnih vozila već od 1 kune po satu

17. veljače 2014. Novitet u poslovanju podružnice Robni terminali Zagreb je uvođenje  povoljne „vikend tarife“ parkiranja teretnih vozila na teretnim kolodvorima Jankomir i Žitnjak vikendom i blagdanima. Odgovor je to na iskazanu potrebu za sigurnim i cjenovno prihvatljivim parkiranjem.
 
Cijena parkiranja u vikend terminu od petka u 14,00 sati do ponedjeljka u 6,00 sati (odnosno pretpraznični dan od 14,00 sati do prvi radni dan u 6,00 ujutro) za parkiranje teretnih vozila iznosi:
 
  • 1,00 kn/sat za dostavna/kombi vozila i kamione nosivosti do 7 tona (zadržavanje nakon isteka vikend-termina tj. prekoračenje vremena 4,00 kn/sat)
  • 2,00 kn/sat za sva vozila s prikolicom/poluprikolicom i vozila koja nisu obuhvaćena nižom tarifom (prekoračenje vikend-termina 6,00 kn/sat)

PDV je uključen u cijene, a parkiranje se naplaćuje prilikom izlaska vozila. „Vikend tarifa“ primjenjuje se od petka, 21. veljače 2014. godine.
 
Ovakvim, iznimno prihvatljivim cijenama parkiranja teretnih vozila podružnica Robnih terminala Zagreb pomaže akciji uklanjanja teretnih vozila s javnih i/ili zelenih površina  i otvara svoja vrata svim vrstama teretnih vozila kao svojevrsni vikend „truck hotel“ ili „park & ride“ zona za teretna vozila te promiče i svoju ekološku orijentaciju.

Teretni kolodvori Robnih terminala Zagreb na Jankomiru i Žitnjaku jedini su licencirani javni teretni kolodvori na području Grada Zagreba. Uz uređeno, ograđeno i asfaltirano parkiralište, osigurana je i čuvarska služba 24/7, te neometan ulazak i izlazak vozilom u bilo koje doba dana i noći (vikendom ili blagdanom).
 
Robni terminali Zagreb