Pohvale djelatniku Zagrebparkinga koji je spasio dijete iz automobila

17. siječnja 2014. Nakon što je prije mjesec dana jedan od kontrolora javnih parkirališta Zagrebparkinga u garaži na Kvatriću pronašao novčanik s pozamašnom svotom novaca te ga, bez puno razmišljanja, istoga dana vratio vlasnici, prošli je tjedan još jedan djelatnik ove tvrtke učinio hrabro djelo, spasivši malo dijete iz automobila,  te s pravom zaslužio salve pohvala.  

Ivan Petrović, kontrolor javnih parkirališta, obavljajući svoj redoviti posao u Crnatkovoj ulici, primijetio je gužvu oko jednog od parkiranih automobila. Kada se približio, ustanovio je da se u automobilu nalazi malo dijete, koje se uspjelo zaključati iznutra, te da histerično plače. Mnogobrojni okupljeni, među njima i dva policajca, tražili su rješenje za neugodnu situaciju. Kontrolor Ivan Petrović tada je u blizini ugledao kutiju s alatom, izvadio odvijač, zamolio prisute da mu naprave mjesta, te polako pritisnuo staklo na vratima, što mu je omogućilo da otključa bravu. Uzeo je uplakanog dječačića iz automobila i predao ga majci, koja je kasnije e-mail s pohvalom uputila na adresu podružnice Zagrebparking. Ivan se ubrzo uputio dalje za svojim poslom.  

„Zaista imate pravog radnika, u današnje vrijeme je teško naći ovakve ljude“ – pisalo je u mailu koji smo dobili.

Skromni je Ivan samo kratko prokomentirao: „Ja pomognem svakom živom. Trudim se u svakom slučaju izaći u susret, imam takav stav.“  

Istaknuo je da takav stav prevladava među svim kontrolorima jer uz redovni posao kontrole javnih parkirališta svi se osjećaju dobro kada pomognu korisnicima.

„Mi kontrolori svakodnevno smo u situaciji činiti sitne ljubaznosti građanima s kojima se srećemo i koji se žele parkirati. Pomoći i uputiti ih gdje je prazan parking, gdje ima mjesta, odgovoriti na razna pitanja. Često smo zaista kao turistički vodiči, stalno nas pitaju gdje se nalazi neka ulica. Kada zimi čistimo snijeg i kad nas građani zamole da počistimo i izvan zone parkirališta koja pripada u našu obavezu, uvijek rado pomognemo.“ – zaključio je razgovor kontrolor Ivan Petrović.
 
Vezane vijesti:

Kontrolor javnih parkirališta pronašao novčanik s preko 7000 kn
Djelatnik Zagrebparkinga pronašao novčanik i vratio vlasnici