Božićni sajam Međunarodnog kluba Žena na Velesajmu

6. prosinca 2013. Međunarodni klub žena Zagreb (MKŽZ) organizira 20. Božićni sajam. Održat će se 8. prosinca 2013. na Zagrebačkom velesajmu, paviljon 7, od 10:00 – 15:00 sati,  humanitarnog je karaktera, a sav prihod namijenjen je Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac.
Sajam otvara gospođa prof. dr. Tatjana Josipović, supruga Predsjednika Republike Hrvatske.
 
Međunarodni klub žena je nevladina, neprofitna udruga koja okuplja žene raznih nacionalnosti koje žive u Hrvatskoj. Jedan od najvažnijih ciljeva udruge je prikupljanje sredstava za pomoć hrvatskim institucijama ili grupama koje rade za dobrobit žena i djece. MKŽZ ne donira sredstva u novcu, već u potrebitim proizvodima ili uslugama, osiguravajući na taj način kontrolu nad donacijama.
MKŽZ ove godine bilježi 20. obljetnicu postojanja. Već te prve godine postojanja organiziran je prvi Božićni sajam a s vremenom je on postao naša najuspješnija tradicionalna akcija kojom prikupljamo sredstva. U tome nas velikodušno podržavaju domaće i strane poslovne organizacije, veleposlanstva i nacionalna udruženja država.

Na ovogodišnjem, jubilarnom, Božićnom sajmu sudjeluju 34 države pa ćete moći posjetiti štandove npr: Maroka, Indije, Rusije, Azerbajdžana, Egipta, Japana, Indonezije, Malezije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije...Na štandovima će se nuditi prehrambeni proizvodi, vina, igračke i suveniri izvorno iz tih zemalja. Svi su dobrodošli! Ulaz besplatan.
Dugogodišnja organizatorica sajma, gospođa Jane Hunter, mišljenja je: „Božićni sajam je te nedjelje najbolji restoran u gradu! Degustacijom jela iz cijelog svijeta moći ćete osjetiti kozmopolitanski duh Zagreba!“
 

Podružnica Zagrebački velesajam