Djelatnik Zagrebparkinga pronašao novčanik i vratio vlasnici

6. prosinca 2013. Još je jedan djelatnik Zagrebparkinga pokazao nesebičnost, poštenje i veliko srce, osobine koje u današnje vrijeme zasigurno u ljudima mogu probuditi uspavani optimizam. Djelatnik Zagrebparkinga, podružnice Zagrebačkog holdinga Milan Vranić u srijedu, 4. prosinca u garaži na Kvatriću pronašao je podebeo novčanik i bez razmišljanja o tome obavijestio vlasnicu Lovorku P., čiji je kontakt pronašao među dokumentima. Gospođa Lovorka nije mogla sakriti svoju sreću i zahvalnost te je na adresu podružnice uputila pismo pohvale koje prenosimo u cijelosti:

„Ne znam možete li zamisliti  šok i užas koji sam jučer, 04.12.2013., proživjela kad sam na tržnici Kvatrić shvatila da u torbi nema mojeg novčanika (u njemu je bilo dosta novca i u kunama i u Engleskim funtama, Diners, Maestro, Visa kartice, iskaznice zdravstvenog  i EU osiguranja, dopunskog osiguranja i ... tko zna što sve mi žene natrpamo da bude sve na jednom mjestu)!  Zadnje sam se sjećala da mi je bio u rukama kad sam u garaži Kvatrić u njega stavila parkirnu kartu i krenula kolnim izlazom prema tržnici. Nadala sam se da je novčanik ostao u autu međutim nije ga tamo bilo... Tada me je pozvao mladi čovjek u Zagrebparking uniformi i zamolio da uđem u službenu prostoriju te mi ponudio  da sjednem ...
Mislila sam da je to učinio zbog užasa koji se sigurno očitovao na mojem licu , međutim kad me upitao kako se zovem shvatila sam da je našao moj novčanik. Rekao je da se vraćao s gableca i na kolnom izlazu ugledao novčanik, koji sam, velikom nepažnjom spustila pored torbe... Taj mladi čovjek je Milan Vranić - molila sam ga  da mi napiše svoje ime i prezime. Nemam riječi kojima bih ga pohvalila i zahvalila mu na poštenju, ljubaznosti, pažnji... Znam da ima puno poštenih ljudi i nikad nisam sumnjala u to, ali kad se u ovom našem teškom vremenu i općoj besparici dogodi nešto ovakvo,  jednostavno se to mora reći i na pravom mjestu i pravim ljudima. Nadam se i vjerujem da znate kakav je dobar i pošten mladi čovjek vaš zaposlenik Milan Vranić .
Milanu i ovim putem još jednom najljepše zahvaljujem, a Vama i zaposlenicima Zagrebparkinga,  koji slave,  od srca želim blagoslovljen Božić i  svima sretnu Novu 2014. godinu.
S poštovanjem i zahvalnošću, Lovorka P.“

Podsjetimo, u veljači ove godine kontrolor javnih parkirališta u podružnici Zagrebparking Ivan Džajkić, obavljajući svoj svakodnevni posao pronašao je u Petrovoj ulici lisnicu s više od 7.000 kn. Novčanik je istoga dana vratio vlasnici.


Vezana vijest:
Kontrolor javnih parkirališta pronašao novčanik s preko 7000 kn