Rezultati čišćenja glomaznog otpada u periodu 29.11.-3.12.2013.

3. prosinca 2013. Zbog evidentiranih većih količina glomaznog otpada na javno prometnim površinama u Gradu, podružnica Čistoća je u razdoblju od 29. studenog do 3. prosinca 2013. godine očistila sve veće količine glomaznog otpada diljem Grada.

Ostalo je još nešto manjih količina glomaznog otpada, što ćemo također očistiti tijekom ovih dana. Otpad se odvozi u reciklažna dvorišta na razvrstavanje i ona su za sada puna. Razvrstani otpad predat ćemo koncesionarima koji imaju dozvole za obavljanje djelatnosti obrade pojedinih vrsta otpada kao što su na primjer gume, drvo, građevinski otpad i dr.

Molimo građane da do daljnjeg ne iznose glomazni otpad na ulice zbog nemogućnosti njegovog odvoza na odlagalište otpada Jakuševec-Prudinec. Grad Zagreb, Zagrebački holding te podružnica Čistoća trude se u što kraćem vremenskom roku u dogovoru s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode pronaći odgovarajuće rješenje.

Do tada, molimo građane za razumijevanje i strpljenje. U ovom trenutku trebamo suradnju građana, kako bi Grad ostao čist i nakon ove akcije. Svaka će gradska četvrt na vrijeme biti obaviještena o novom rasporedu odvoza glomaznog otpada.