Hotel Tomislavov dom uključen u projekt "Green Hotel"

18.studenog 2013 . Do ožujka sljedeće godine 20 hotela mogli bi među prvima u Hrvatskoj dobiti certifikate Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) "Green Hotel".  

Projekt "Zeleno poslovanje u hotelijerstvu" pokrenula je Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) s ciljem povećanja konkurentnosti hrvatskih hotela i turizma općenito, a projekt, ukupno vrijedan oko 600 tisuća kuna s 277 tisuća pomoglo je i Ministarstvo turizma. Među hotelima koji su otpočetka uključeni u projekt je i hotel Tomislavov dom na Sljemenu.

Prema pisanju portala poslovni.hr taj je projekt UPUHH osmislio temeljem 'zelenih' trendova u svjetskom turizmu i hotelijerstvu kao i potreba sektora u sklopu čega su definirani i kriteriji za zelene hotele te uvođenja zelenog poslovanja.


Za prijavljene hotele organiziraju se radionice, a nakon provedenih audita po hotelima u suradnji sa stručnjacima (za zeleno poslovanje, energetsku učinkovitost i za zeleni marketing), UPUHH će u suradnji sa Ministarstvom hotelima dodijeliti certifikate "Green hotel".

Među kriterijima koje će hoteli morati zadovoljiti da dobiju taj certifikat su primjerice energetska učinkovitost, recikliranje, zeleni krovovi, reduciranje operativnih troškova, smanjenje štetnih utjecaja na okoliš i druge.

Kako ističu u Udruzi poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, u hotelima diljem svijeta, koji su uveli zeleno poslovanje, potrošnja vode prosječno je smanjena za 20 posto, troškovi odvoza smeća za 15 posto, a dolazi i do poboljšanje okoliša u kojem se nalaze, motivacije osoblja i komunikacije s gostima koji sve više traže upravo 'green' hotele.

Podružnica Upravljanje sportskim objektima