100 dana Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga

11. studenog 2013. Sto dana nakon lokalnih izbora, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, zajedno s najbližim suradnicima iz gradske uprave, Gradske skupštine Grada Zagreba te predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodanom Ljubičićem održao je danas u prostorima Poglavarstva javnu prezentaciju o dosadašnjem radu i rezultatima gradske uprave i Zagrebačkog holdinga.

- Na to me obvezuje potpora građana, vrijeme u kojem živimo, kao i moj predizborni program i obećanja koja sam dao. Danas s ponosom mogu reći da smo za tri i pol mjeseca izvršili sto posto ono što smo obećali. Sinergija rada i zajedništva Skupštine, Poglavarstva i Holdinga dovela je do ovih rezultata i sve ovo što smo napravili je plod zajedničkog  rada najužeg tima gradonačelnika i ljudi u Holdingu na čelu s predsjednikom Uprave Slobodanom Ljubičićem- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Prezentacija "100 dana"

U prezentaciji o realiziranim projektima i obećanjima istaknuti su i oni iz djelokruga Zagrebačkog holdinga, a to su: niže cijene parkiranja, niže cijene dnevne karte ZET-a, Odluka o prodaji i iznajmljivanju svih stanova u vlasništvu Grada, početak završnih radova na srednjoj školi u Novom Jelkovcu, osiguravanje uvjeta za početak radova na osnovnoj školi u naselju Iver, otvorenje reciklažnog dvorišta za asfaltni otpad u Rakitju te stvaranje pretpostavki za financijsku konsolidaciju Zagrebačkog holdinga koja se, među ostalim, ogleda i u činjenici da je Holding u relativno kratkom roku izvršio plaćanje zaostalih obveza prema dobavljačima u visini od 700 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić istaknuo je da danas Zagrebački holding više nema dugova prema dobavljačima te ima dobru i konstruktivnu komunikaciju s gradonačelnikom i gradskom upravom.

- Što se tiče izbora direktora, naše je povjerenstvo profiltriralo sve pristigle prijave i došli smo pred sam kraj odluke. Nakon što Uprava potpiše sva imenovanja, u sljedećih nekoliko dana na našim web stranicama ćemo objaviti imena direktora podružnica i društava. Nastojat ćemo maksimalno smanjiti troškove, tako da među imenovanim neće biti puno vanjskih, a neki od članova Uprave će preuzeti dio podružnica- rekao je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, osvrnuvši se i na nevrijeme koje je sinoć i tijekom današnjeg dana zadesilo Zagreb zbog kojeg su službe Zrinjevca, Čistoće i Zagrebačkih cesta cijelo vrijeme na terenu te građani nemaju razloga za brigu.

Prezenaciju pogledajte OVDJE