Stabilizirane financije, otvoren put za nove investicije u Zagrebačkom holdingu

8. studenog 2013. Zadovoljstvo nam je izvijestiti javnost kako se s današnjim danom Zagrebački holding d.o.o riješio velikih financijskih problema koje su tvrtku kočile u poslovanju i njezinom razvoju.
Poslovanje Društva od danas je stabilizirano te je sadašnje stanje posljedica niza aktivnosti koje je Uprava Zagrebačkog holdinga na čelu s gosp. Slobodanom Ljubičićem, uz podršku Grada Zagreba i Skupštine Grada Zagreba, uspješno provela u cilju rješavanja dugovanja Društva u visini milijardu kuna.

S tim u svezi realizirane su posljednja četiri mjeseca mjere financijskog restrukturiranja kako bi se stabiliziralo poslovanje  i stvaranje preduvjeta za normalno poslovanje Društva: prodaja dijela potraživanja za društvenu infrastrukturu, reprogram dospjelih kratkoročnih kredita, transformacija ugovora o leasingu sa produljenjem roka i snižavanjem troška leasinga, sklapanje Dodatka V. Temeljnom kolektivnom ugovoru te reduciranje troškova službenih vozila i reprezentacije.

Treba istaknuti da je s današnjim danom bitno poboljšan poslovni rejting tvrtke su na taj način stvoreni uvjeti za otvaranje novih investicijskih ciklusa u Zagrebu. Stabilizacija financijske situacije u Zagrebačkom holdingu nije samo veliki doprinos oporavku gospodarstva u Zagrebu nego će isto tako imati  dugoročni efekt na oporavak gospodarstva i u čitavoj Zagrebačkoj županiji.