Svečana smotra Zimske službe

31. listopada 2013. Svečanom smotrom Zimske službe održanom danas, 31. listopada u Centralnoj bazi na Žitnjaku i službeno je označen početak zimskih radova podružnice Zagrebačke ceste.

Uz voditelja podružnice Alena Gospočića smotri su prisustvovali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor i član uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Tolić. U kratkom obilasku provjerena je ispravnost vozila i pripadajuće opreme. 

-Ove godine imamo osiguranih 13 tisuća soli te  7 tisuća soli u strateškim  pričuvama, ako će biti ekstremnih snježnih padalina. Na terenu će biti više ekipa nego lani jer smo pojačali kapacitete čišćenja na takozvanim "neuralgičnim" dijelovima, a to su  ceste u podsljemenskoj zoni, Podsusedu, Šestinama- rekao je Alen Gospočić.

Na ukupno 2475 km (površina od 13 022 987 m2) gradskih prometnica snijeg će čistiti 215 ekipa raspoređenih u 12 baza Zimske službe. Prema programu čišćenja Zimska služba će se brinuti o održavanju, prohodnosti i sigurnom odvijanju prometa na svim gradskim prometnicama od 1. studenog 2013. do 15. travnja 2014. godine.

Građanima je pružena mogućnost da putem  web stranice www.zgceste.hr pronađu bazu Zimske službe nadležnu za čišćenje njihove ulice te kontakt telefon na koji se mogu obratiti. 

Podružnica Zagrebačke ceste
 

Na facebook fan stranici pogledate galeriju fotografija.