Blagdan Svih svetih - regulacija redovnog i izvanrednog prijevoza

29. listopada 2013. ZET je u potpunosti spreman za izvanrednu organizaciju prijevoza na dan uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih. Pojačane su linije čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema posebnom, intenzivnijem rasporedu – tramvaji i autobusi vozit će do kraja tjedna. 
Posebna regulacija prijevoza na snazi bit će u četvrtak i petak, odnosno 31. listopada te 1. studenoga. Tramvajske i autobusne linije koje prolaze ili dovode do zona većih gradskih groblja bit će pojačane dodatnim prijevoznim kapacitetima, a uspostavit će se i izvanredne autobusne linije. 
Također, primjenjivat će se i privremena regulacija cestovnog prometa prema gradskim grobljima,  sukladno rješenju Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.
 
Kliknite za informacije o privremenoj regulaciji cestovnog prometa prema gradskim grobljima

TRAMVAJSKI PROMET UOČI I NA BLAGDAN SVIH SVETIH  

U četvrtak, 31. listopada tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom voznom redu radnog dana, a linije će se prema potrebi i mogućnostima pojačati dodatnim kapacitetima. 
Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, dok će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

AUTOBUSNI PROMET UOČI I NA BLAGDAN SVIH SVETIH  

Prema gradskim grobljima ZET već uključuje dodatne autobuse na redovne linije, ovisno o priljevu putnika.  
U četvrtak i petak, 31. listopada i 1. studenoga, vozit će izvanredne autobusne linije:
  • Kaptol – Mirogoj,
  • Kaptol – Krematorij,
  • Kvaternikov trg – Srebrnjak,
  • Dubrava – Miroševec,
  • Dubec – Markovo Polje i
  • Podsused-centar – Poljanica – Gornja Bistra.       
 
PRIJEVOZ DO MIROGOJA 

Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Krematorij bit će uspostavljene u četvrtak, 31. listopada i petak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati. Na liniji Kaptol – Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol – Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom. 
Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Mirogojska – Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol. 
Trasa linije Kaptol – Krematorij: Kaptol – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol. 
Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija toga terminala. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija 20-ak metara južnije od pješačkog prijelaza, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij. Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.

Izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg – Srebrnjak vozit će također u četvrtak, 31. listopada i petak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati. Autobusi će kretati svakih pet do sedam minuta. 
Trasa linije 297: Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom natrag. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica. 
Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol – Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta. 
Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak. 
 
Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije 
U četvrtak, 31. listopada i petak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, ukidaju se linije: 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij, 201 Kaptol – Kvaternikov trg i 238 Kaptol – Kozjak.
U četvrtak 31. listopada i petak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, linija 203 Svetice – Vinec – Krematorij, bit će skraćena te će autobusi voziti na relaciji Svetice – Vinec – Remete; odnosno alternativno zbog gustoće prometa na relaciji Svetice – Vinec, a linija 207 Srebrnjak – Rim – Srebrnjak, u četvrtak, 31.10. vozit će na relaciji Kozjak – Rim – Kozjak. Linija će prometovati trasom: Rebar, Lašćinska, Bijenička te uobičajenom trasom do raskrižja Bijenička/Lašćinska, Lašćinska, Rebar, Kozjak. Vremena polazaka autobusa ostaju nepromijenjena. Autobusna linija 226 Kaptol - Remete - Svetice, također će prometovati skraćeno i to na relaciji Svetice - Remete, odnosno alternativno zbog gustoće prometa na relaciji Svetice – Remete/Česmičkog.
 
Tijekom posebne prometne organizacije, 31. listopada i 1. studenog, prijevoz će na svim izvanrednim linijama, odlukom gradonačelnika i Uprave Zagrebačkog holdinga, biti BESPLATAN za građane!

Tijekom posebne regulacije prometa, od 31. listopada, od 8 sati, do 1. studenoga, do 20 sati, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg), u smjeru Britanskog trga: Kaptol, Degenova, Medveščak, Gupčeva zvijezda, Vrančićeva i dalje redovnom trasom, te će u smjeru Britanskog trga biti uspostavljeno stajalište u Vrančićevoj ulici (u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom). U smjeru Kaptola autobusi će voziti redovnom trasom.       
 
PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA 

Izvanredna autobusna linija Dubrava – Miroševac vozit će 31. listopada i 1. studenog od 8 do 19 sati, a autobusi će kretati svake dvije do tri minute, bez usputnog zaustavljanja. 
Vozit će trasom: Avenija Gojka Šuška – Oporovečka – Aleja tišine – Oporovečka (stara), a u povratku Oporovečka (stara) – Oporovečka – Avenija Gojka Šuška – Dubrava.
Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza s terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na sjevernom kolniku stare Oporovečke, na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje tišine. Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu sjeverno od raskrižja Grižanske s novom Oporovečkom, na istočnom prometnom traku Aleje tišine.    
 
Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije 
U četvrtak, 31. listopada i petak, 1. studenoga, od 8 do 19 sati, linije 206 (Dubrava – Miroševac) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Klin) neće voziti.
Linija 223 (Dubrava – Trnovčica – Dubec), radi posebne regulacije prometa, prometovat će djelomično izmijenjenom trasom u smjeru Dubrave, uobičajenom trasom do Koledinečke, potom Dankovečkom, Ulicom Dubrava do terminala Dubrava. Napominjemo, kako će iz Dubrave autobusi polaziti s prvog perona.
 
PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA

Izvanredna autobusna linija Dubec – Markovo polje vozit će 31. listopada i 1. studenoga od 7.30 do 18.30 sati trasom: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Aleja mira do groblja Markovo polje (parkiralište za osobna vozila između groblja i Vugrovečke ceste), uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka, kod Vatrogasnog doma). 
Ulazak putnika u autobuse za Markovo polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira. Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, a na Markovom polju na sjevernoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira.  
 
OSTALE AUTOBUSNE LINIJE 



U petak, 1. studenoga autobusna linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) bit će pojačana s dodatnim autobusima, kao i linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče). 
U srijedu, 30. i četvrtak, 31. listopada, te u petak, 1. studenoga, linija 182 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice) od 8 do 20.45 sati neće prometovati do Groblja Zaprešić, već izravno za Šibice! Umjesto nje, navedenih dana uvodi se izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić) koja će prometovatii od 8 do 20.45 sati, svakih 30 minuta. 
Autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 Susedgrad – Poljanica – Gornja Bistra, na kojoj će voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsused-centar, i to u 8.30, 10.00, 11.30, 13.00, 14.30, 16.00 i 17.30 sati te iz Gornje Bistre u 9.15, 10.45, 12.15, 13.45, 15.15, 16.45 i 18.15 sati.
Od ponedjeljka, 28. listopada, do petka, 1. studenoga, u vremenu od 8 do 20 sati, autobusi linja 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) zaustavjat će se i na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska.
Na blagdan Svih svetih, u četvrtak, 1. studenoga na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red koji će se, po potrebi, pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.       
 
PRAĆENJE PROMETA I INFORMIRANJE 

ZET-ov Centar za nadzor i upravljanje prometom pratit će sve linije prema grobljima na području i u okolici grada, koje će se do 19 sati, prema potrebi i mogućnostima, pojačavati dodatnim prijevoznim kapacitetima. 
Stanje u prometu moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici ZET-a te izravnim tonskim sadržajima koji će se čuti u putničkim prostorima svih vozila i na stajalištima opremljenim informativnim zaslonima. 
Redakcijama će se materijali s terena (tekst, fotografija, ton, video) dostavljati putem elektroničke pošte, odnosno bit će dostupni za preuzimanje na www.zet.hr
Telefonske informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti u Kontakt centru ZET-a na dane uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih, od 7.00 do 20 sati.

 

Podružnica ZET