Radionica „Sporazumi o poslovnoj suradnji za UrbanBiogas projekte“

16. listopada 2013. Radionica „Sporazumi o poslovnoj suradnji za UrbanBiogas projekte“ („Business Agreements for Urban Biogas projects“) u suorganizaciji njemačke tvrtke Fraunhofer IWES, Energetskog instituta Hrvoje Požar, Zagrebačkog holdinga i Podružnice Čistoća održana je  u srijedu, 16. listopada 2013. godine u Direkciji Zagrebačkog holdinga u Ulici grada Vukovara 41.

Ova je radionica dio projekta UrbanBiogas (www.urbanbiogas.eu ) koji se sufinancira iz programa Inteligentna Energija u Europi.

Cilj projekta je razviti koncept „iz otpada do biometana“ za Grad Zagreb i druge gradove partnere te promovirati proizvodnju bioplina iz organskog otpada, pročišćavanje do biometana uz njegovo utiskivanje u plinsku mrežu ili korištenje u prometu.

Voditelj projekta je njemačka tvrtka WIP Renewable Energies, a hrvatski su partneri Energetski institut Hrvoje Požar i Zagrebački holding – Podružnica Čistoća.

Organizacija radionice o poslovnim sporazumima jedna je od aktivnosti projekta kojoj je svrha educirati dionike o pripremi poslovnih sporazuma tvrtki, državnih tijela i institucija zainteresiranih za financiranje i izgradnju  postrojenja za proizvodnju bioplina te predstaviti primjere dobre prakse u Europi.

GALERIJA FOTOGRAFIJA