Sajam Ambienta od srijede na Zagrebačkom velesajmu

14. rujna 2013. AMBIENTA, jubilarni 40. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i  prateće industrije regionalni je lider u ovom dijelu Europe i otvara svoja vrata 16. listopada i traje do nedjelje, 20. 10. 2013.

Povodom otvorenja sajma danas, 14. listopada na Zagrebačkom velesajmu je održana konferencija za novinare. Tema drvne industrije neiscrpna je i vrlo složena, a za Hrvatsku drvo je vrlo važan resurs što su istaknuli i sugovornici; prof.dr.sc. Ivica Grbac, profesor na Šumarskom fakultetu i Studiju dizajna te predsjednik Organizacijskog odbora Ambiente, Igor Barbarić, tajnik Udruženja drvno-prerađivačke industrije u HGK, Krunoslav Jakupčić, voditelj UPŠ Zagreb te Marijan Kavran, direktor Hrvatskog drvnog klastera.

AMBIENTA ove godine obilježava: 40 godina održavanja Sajma namještaja i 30 godina održavanja sajma pod imenom AMBIENTA; 30 godina MOBIL OPTIMUMA; 5. Nacionalno natjecanje podopolagača; 15 godina postojanja Bernarde d.o.o., ali i 15 godina njezinog kontinuiranog nastupa na AMBIENTI kao i 15 godina kontinuiranog nastupa Klape Ragusa na AMBIENTI koja će tim povodom u petak, 18.10. u 20,00 sati održati i koncert u Kongresnoj dvorani ZV-a.

257 izlagača iz 28 zemalja svijeta

Sajam se prostire na više od 32.000 četvornih metara izložbenog prostora u 8 paviljona uz sudjelovanje 257 izlagača iz 28 zemalja svijeta (Belgije, Bosne i Hercegovine, Češke, Čile,  Etiopije, Francuske, Hrvatske, Indije, Italije, Kanade, Kine, Kostarike, Makau-Kina, Malezije, Malte, Mađarske, Njemačke, Perua,  Poljske, Ruske Federacije, Rumunjske, Singapura, Slovenije,  Srbije, Švedske, Švicarske, Tajlanda i Turske).

AMBIENTA objedinjuje dvije osnovne tematske cjeline: namještaj (namještaj za stanovanje; namještaj i oprema za kuhinje i kupaonice; uredski namještaj i namještaj za opremanje objekata) i proizvodi i oprema za unutarnje i vanjsko uređenje (vrata, prozori, kamini, tepisi parketi, vrtni namještaj, keramika, rasvjeta).



Pokrovitelj AMBIENTE je Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske. Sajam će pratiti sadržajan i bogat stručni program od kojih posebno ističemo:
Iz niza stručnih skupova, okruglih stolova, brojnih profesionalnih savjetovanja, prezentacija, demonstracija proizvoda i usluga, savjeta dizajnera izdvajamo:
  • Stručna predavanja za područje šumarstva i drvne industrije „Natura 2000 – koncept i mjere provedbe“, 17.10.2013.
  • 24. međunarodno znanstveno savjetovanje na temu „DRVO JE PRVO - materijal, tehnologija i projektiranje u funkciji korisnika, 18.10.2013.
  • Stručni  skup za  nastavnike srednjih škola u  Obrazovnom sektoru šumarstvo,  prerada i obrada drva: „Obrazovanje usklađeno s potrebama tržišta rada”, 19.10.2013.
 
Svakodnevne atrakcije za posjetitelje sastavni su dio AMBIENTE od kojih izdvajamo:
  • MIKS '13 - Međunarodna izložba keramike i stakla
  • Prezentacija projekta „DRVO JE PRVO“
  • Izložba „ZziD – hrvatski industrijski dizajn“
  • Izložba „Moderan hrvatski ured“
  • Izložba „Tradicijske igračke Hrvatskog zagorja“ uz prezentaciju projekta „Dajmo djeci korijenje i krila“
  • Prezentacija laboratorija i radova studenata Sveučilišta u Zagrebu Šumarskog Fakulteta
  • Izložba završnih radova učenika Odjela unutrašnje arhitekture, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna
  • Izložba škola i radova učenika drvodjeljskih škola – „Uporabni i dekorativni predmeti od drva“
  • Izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i to Odjela keramike, Tekstila, Kiparstva, Aranžerstva i scenografije, Grafičkog dizajna, Slikarstva, Fotografije i Metala
  • 5. nacionalno natjecanje podopolagača
  • Međunarodna izložba slika inspiriranih Picassom „Hommage Picassu“
  • Radionica i igraonica za djecu
 
AMBIENTA misli na Vas - 12 tona peleta za najsretnijeg posjetitelja! Nagradna igra za posjetitelje - svakodnevno izvlačenje dobitnika vrijednih nagrada. I dalje se nastavlja nacionalna kampanja za upotrebu vrlo korisnih i ekološki prihvatljivih peleta pa će i ove godine na Ambienti najsretniji posjetitelj/ica otići kući sa 12 tona peleta! a u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera, Udruge proizvođača peleta, briketa i drvne biomase!

U nagradnoj igri sudjeluju svi posjetitelji koji su od prvog dana sajma do početka izvlačenja dobitnika ubacili ispunjene kupone u za to predviđene i označene kutije. Izvlačenje će biti posljednjeg dana sajma, u nedjelju 20. 10. 2013. I na ovogodišnjoj AMBIENTI  stručni sud dodjeljuje priznanja izlagačima, prestižne nagrade za kvalitetu za najuspješnije oblikovanje i tehnološki izrađene proizvode - MOBIL OPTIMUM Proizvodi označeni znakom Mobil Optimum proizvodi su garantirane kvalitete! Oznaka  MOBIL OPTIMUM uključuje visoku kvalitetu proizvoda utvrđenu po svim kriterijima koje proizvod ima.  Ocjenjivani su materijal i konstrukcijska rješenja, tehnologija izrade i kvaliteta proizvoda,  dizajn proizvoda i  tržišnost i eksploatibilnost proizvoda.
 
Očekuje se da će AMBIENTU svečano otvoriti gospodin Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede Republike Hrvatske 16. listopada 2013. u 10.00 sati u paviljonu 8A.

Radno vrijeme Sajma je od 09.00 do 19.00 sati.
 
Cijene ulaznica:  
ulaznica za jednokratni posjet          20,00 kn
paket od dvije jednokratne ulaznice za par                                  30,00 kn
ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata i umirovljenika      10,00 kn
stalna ulaznica za sve dane sajma                          50,00 kn
katalog “Ambienta”                  10,00 kn

Za organizirane grupe od 25 i više posjetitelja odobravamo popust od 20% na naznačene pojedinačne cijene ulaznica.
 
Podružnica Zagrebački velesajam