AkTer fest – izložba akvarista i terarista

23. rujna 2013. AkTer fest – izložba akvarista i terarista i ove se godine održava u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma od 2. do 6. listopada 2013.
 
Na više od 2400 m2 bit će izloženo preko 250 terarija s jedinstvenim primjercima guštera, zmija, paukova, insekata i kornjača – poput varana, tegua, kameleona, iguana, boa, pitona i sličnih egzotičnih ljubimaca. U stotinjak akvarija bit će izloženo, u Hrvatskoj do sada, neviđene vrste egzotičnih riba, ali i vodozemaca, kao što su električna jegulja, raže, tropske, morske i zmijoglave ribe.
 
Posjetiteljima će na raspolaganju biti stručni edukatori, a zainteresirani mogu prisustvovati predavanjima renomiranih stručnjaka poput svjetski poznatog ihtiologa Heika Blehera koji samo zbog AkTer Festa dolazi u Hrvatsku. U sklopu izložbe AkTer fest 2013. održat će se svjetsko natjecanje za Betta ribe, te prva regionalna izložba diskus riba.
 
Po prvi puta u Hrvatskoj bit će organizirana burza egzotičnih životinja i prateće opreme.
 
A da rock i AkTer idu ruku pod ruku, možete se uvjeriti u četvrtak, 3. listopada od 20:00 sati u novozagrebačkom klubu Metropolis gdje će humanitarnu svirku za pamćenje prirediti Corto, Ben Dover Band, Can't Fake Nature, Robija Hrvata i posebni gosti – Picksiebneri. Za najmlađe posjetitelje bit će uređen šareni, kreativni dječji kutak. A u sklopu Dječjeg dana u petak, 4. listopada uz radionice moći će uživati u mađioničarskom šou i lutkarskoj predstavi.
 
Posjetitelji mogu sudjelovati u tomboli, te osvojiti vrlo vrijedne nagrade.
 
I ovogodišnji, deveti AkTer fest tradicionalno je humanitarnog karaktera. Sav prihod od ulaznica namijenjen je domu za nezbrinutu djecu na Vrhovcu. Izložbu podržavaju Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Grad Zagreb – Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo i Državni zavod za zaštitu prirode.
 
Detaljne informacije o AkTer Fest projektu, rasporedu događanja, radnom vremenu izložbe i cijenama ulaznica nalaze se na www.akter.org

Podružnica Zagrebački velesajam