Sajam županija i Mystic od 19. do 22. rujna na Velesajmu

17. rujna 2013. - Na Zagrebačkom velesajmu od 19. do 22. rujna održavaju se Sajam županija i 4. po redu  međunarodni sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti- Mystic.

Sajmove je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je među ostalom rekao da su prošla dva i pol mjeseca od kako smo ušli u klub najboljih u kojem sada imamo problema, ali ćemo to pobijediti jer kada ste u tom klubu ili slijedite pravila ili sjedite „u magarećoj klupi“. Mi ćemo sjediti zajedno sa svima drugima rekao je Bandić i dodao da dvadeset županija i Zagreb trebaju iskoristiti ovaj nastup da se bolje pozicioniraju u gospodarskom i kulturnom i svakom drugom planu i tako da pridonesu boljem pozicioniranju naše zemlje.
 
Sve prisutne pozdravio je i predsjednik Zajednice županija i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić. Otvorenju su također prisustvovali i Darko Lorencin, ministar turizma Republike Hrvatske, Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore i mnogi drugi uglednici.
 
Na drugom po redu sajmu županija predstavljaju se gospodarski, kulturni turistički i drugi potencijali svih krajeva Hrvatske, a na sajmu Mystic organizirana su brojna događanja, radionice i predavanja iz područja alternative i zdravog života, degustacije i radionice.
 
Na sajmovima nastupa 435 izlagača iz 11 zemalja, a traju do nedjelje, 22. rujna.  

Sajam županija jedino je mjesto na kojem je prikazan hrvatski potencijal kroz nastup županija, sudjeluju sve županije , a glavna tema ovogodišnjeg izdanja je Hrvatski proizvod na tržištu Europske unije. U program izlaganja ulazi sve što pojedina županija želi prezentirati, kao izbor iz svoje najkvalitetnije ponude s područja proizvodnje proizvoda i usluga. Također, prikaz povijesnog, etnografskog, kulturnog, tradicijskog sadržaja i prirodnih ljepota sastavni su dio izložbenog programa.

SVI zaJEDNO-HRVATSKO NAJ - prezentacija kulturno- turističkog potencijala: hrvatska baština
Prezentacija  hrvatske nematerijalne baštine iz svih 20 županija kroz glazbeno- scenske, plesne, etno modne i sportske programe, tradicijske zanate i običaje, ponudu suvenira.

Cilj Sajma županija je upoznati posjetitelje sa specifičnostima svake županije. Posjetitelji će imati  prigodu DOŽIVJETI dio atmosfere i aktivno sudjelovati u NAJatraktivnijim  turističkim manifestacijama iz različitih županija. Nagradne igre, natjecanja i radionice  za posjetitelje - jedinstvena  mogućnost   doživjeti  na jednom mjestu  etno i  gastro blago iz svih 20 hrvatskih županija.



Na današnjoj konferenciji za novinare izdvojena su važnija događanja.
  • Poslovni skup- susret svih župana i predstavnika Vlade Republike Hrvatske:
  • Aktualne teme značajne za regionalni razvoj Hrvatske (sinergija programa i financiranja)
  • Susret sa županima i predstavnicima županija, obrtničkih i gospodarskih komora: suradnja i mreža najznačajnijih poslovnih aktivnosti 
  • Nagradne igre, natjecanja i radionice  za posjetitelje - jedinstvena mogućnost  doživjeti na jednom mjestu etno i gastro blago iz svih 20 hrvatskih županija.

 
Sajam Mystic



Povratak prirodnoj ravnoteži i zdravom življenju te snaga različitosti i sloboda javnog govora, projektni su okvir sajma MYSTIC, središnjeg mjesta nekonvencionalnog izričaja na ovim prostorima.  Inspirirani pozitivnim dojmovima sudionika sajma MYSTIC 2012. s istinskim zadovoljstvom pozivamo Vas da i ove godine stvorimo mnoštvo tematski jedinstvenih doživljaja i iskustava.
Pored poznatih područja: nekonvencionalna medicina, prirodni stil života i granična područja znanosti, ove godine pod nazivom ORGANICA posebno ističemo područje proizvodnje, pripreme i distribucije zdrave hrane te raznih organskih proizvoda.

Ukupna ponuda sajma Mystic obuhvaća razne nekonvencionalne metode i terapije - prirodne, energetske i duhovne, zdravu hranu, organski uzgoj hrane, ljekovito bilje i pripravke od ljekovitog bilja, apiterapiju, dodatke prehrani, prirodnu kozmetiku, masažu, feng shui, kristale, stručnu literaturu i još puno toga.

Zanimljivosti na sajmu:


 
  • eko tržnica s certificiranim ekološkim proizvodima
  • ekskluzivne radionice i škole kuhanja
  • radionice izrade prirodne kozmetike
  • izložba na temu konoplje
  • razmjena starih sorti sjemena
  • medena zona s apisarijem i oslikanim košnicama
  • oslikavanje tijela prirodnim bojama
  • izložba fotografija o piramidama u Visokom
  • zid mudrih izreka
  • energetski labirint od eko cigli
  • medicinski kotač - Tajna života
  • vikend yoga radionice
  • meditacije
  • piramida za balansiranje energetskih čakri              
  • zvučne gong kupke
  • nagradna igra
  • stručna predavanja, prezentacije, savjeti, degustacije
Stručni sadržaj bitan za sve iscjelitelje i terapeute:



10. HRVATSKI KONGRES O SURADNJI KLASIČNE I NEKONVENCIONALNE MEDICINE

Kongres će se održati 21. 9. 2013. godine u Zagrebu na Zagrebačkom Velesamu za vrijeme trajanja 4. međunarodnog sajma alternative i zdravog života MYSTIC, a glavna tema će biti: PARALELNI MEDICINSKI SUSTAVI U EUROPSKOJ UNIJI.

Od ostalih tema i događanja na kongresu izdvajamo:
  • Što očekuje hrvatske iscjelitelje i terapeute nakon ulaska u EU?
  • Predstavnici EU zemalja i državnih institucija govorit će o regulativi te prilagodbi hrvatskih propisa.
  • EUNES - EUROPEAN FEDERATION FOR NATURAL, ENERGY AND SPIRITUAL MEDICINE  kao krovna EU organizacija za alternativnu, komplementarnu i tradicionalnu medicinu.
Kongres je zamišljen kao susret i razmjena mišljenja znanstvenika i stručnjaka iz područja nekonvencionalne medicine, a s ciljem reguliranja terapeutsko-iscjeliteljske djelatnosti oslobođene vjerskih i svih drugih predrasuda i dogmi. Interdisciplinaranje te na njemu sudjeluju profesori, znanstvenici i stručnjaci iz područja klasične medicine, psihologije, kineziologije, fizike, prava i tehničkih znanosti te stručnjaci iz područja nekonvencionalne medicine (terapeuti i iscjelitelji) kao i predstavnici hrvatskih i međunarodnih udruga i organizacija.

No, na sudjelovanje su pozvani svi zainteresirani za ovu problematiku. Svaki predavač prema gledištima svoje struke objašnjava društveni i socijalni fenomen nekonvencionalne medicine, kojom se prema procjenama WHO koristi između 40 i 70% stanovnika EU.

Prijavu za sudjelovanje na kongresu možete izvršiti OVDJE online.
Redovni članovi HUPED-a imaju slobodan ulaz, no bez obzira na to potrebno je izvršiti prijavu dolaska.

Stručni i edukacijski program s plejadom priznatih domaćih i stranih predavača te zabavni sadržaji organizirani su u dvorani s 400 sjedećih mjesta smještenoj neposredno uz izlagački prostor, na otvorenoj pozornici, u više zatvorenih radionica i vježbaonica te Kongresnom centru.

Podsjetnik:
MYSTIC 2012:
134 izlagača iz 5 zemalja
više od 170 sati  edukativnog, stručnog i zabavnog programa
140 pojedinačnih nastupa
22.000 posjetitelja *

Tijekom velesajamskih priredbi parkiranje se neće naplaćivati

Na javnim parkiralištima oko Zagrebačkog velesajma za vrijeme trajanja „Sajma županija“ i sajma „Mystic“, a u skladu s rješenjem gradskog ureda nadležnog za poslove prometa Grada Zagreba, parkiranje se neće naplaćivati. Riječ je o javnoparkirališnim površinama Velesajam - jug (II. zona), Velesajam - zapad (IV. zona) i Velesajam - istok (IV. zona).