Savjeti o uzgoju i njezi bilja na web stranici Zrinjevca

23. srpnja 2013. - Ljubitelji cvijeća i bilja na web stranici podružnice Zrinjevac mogu saznati brojne korisne informacije i savjete o njihovu uzgoju i njezi.

Djelatnici podružnice, koji se bez preuveličavanja, mogu pohvaliti s uistinu dugogodišnjim i bogatim iskustvom iz područja hortikulture i uzgoja bilja, sugrađanima savjetuju kako postupati s vrtnim cvijećem, biljkama penjačicama,  kako urediti vrt ili balkon te kako bilju osigurati vodu i kada nema nikoga kod kuće.

Kako kombinirati biljke u cvjetne gredice te koje cvjetnice zasaditi da u vrtu uvijek nešto cvate savjetuju Vesna Čuljat i Marita Burić – Teskera. Koje ruže su najzahvalnije za uzgoj, kako ih zaštiti od vremenskih neprilika i kako od reznice do prekrasne biljke, savjetuje Vesna Čuljat, mag.ing. hortikulture.

Darko Uidl, dipl.ing. šumarstva iz Vrtnog centra Zrinjevac savjetuje o navodnjavanju. Savjete za sve koje nemaju mnogo vremena za svakodnevno bavljenje cvijećem, a vole imati lijepo uređen balkon ili prozore, pripremila je naša Natalija Vidučić, dipl. ing. agronomije.

Dok je u prirodi još gotovo sve uspavano i čeka na proljetno buđenje, kamelije cvatu punom parom. Počinju cvjetati još u prosincu i cvatu sve do svibnja. Kako ju njegovati da bi zasjala u punom  sjaju savjetuje Dijana Škara Ereš, dipl. ing. agronomije.


 

Kliknite na web stranicu podružnice Zrinjevac