Projekt Zagreb - Razvoj sustava vodoopskrbe i odvodnje za razdoblje 2013. do 2015.

19. srpnja 2013. - Predsjednik Uprave Zagrebačkog Holdinga Slobodan Ljubičić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić potpisali su jučer Sporazum o sufinanciranju izrade studijsko-projektne dokumentacije za prijavu Projekta Zagreb - Razvoj sustava vodoopskrbe i odvodnje za razdoblje 2013. do 2015.  
 
Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako je cilj  Projekta vrijednog 50 milijuna eura je osigurati unaprjeđenje sustava vodoopskrbe i odvodnje, pokrivenost područja infrastrukturom i smanjenje gubitka u sustavu komunalne infrastrukture na području grada Zagreba.  

Potpisivanjem sporazuma, sufinancirat će se izrada studije izvodljivosti i aplikacije za prijavu s cjelokupnom studijsko-projektnom dokumentacijom Projekta Zagreb, što je preduvjet za prijavu projekta Europskoj komisiji, a cijela studija će  obuhvatiti uslužno područje vodoopskrbe koje čini grad Zagreb, gradovi Sveta Nedjelja i Samobor i općina Stupnik te područje obuhvata odvodnje.

Projekt Zagreb usklađen je s razvojnom strategijom Grada Zagreba i ostalim strateškim dokumentima na lokalno-regionalnoj razini te prioritetima Strategije Europa 2020. .

Razvojem sustava vodoopskrbe i odvodnje te provedbom EU vodokomunalnih direktiva do 2018. u skladu s preuzetim obvezama Hrvatske, građanima će se osigurati dovoljna količina vode te pouzdane  i redovite isporuke i kontrole vode za piće u svim dijelovima grada.