Božićna humanitarna akcija u Osnovnoj školi Jelkovec

Donacijom božićnog drvca i materijala za izradu božićnih ukrasa, Zagrebački holding i podružnica Stanogradnja i ove su se godine uključili u pripremu organizacije božićne priredbe, koju djelatnici i učenici Osnovne škole Jelkovec tradicionalno organiziraju krajem godine.

Prema riječima Renate Flajhar, ravnateljice škole, božićna priredba održana u petak, 14. prosinca kao i dosadašnje imala je humanitarno obilježje. Prodajom prigodnih božićnih ukrasa, koje su od doniranog materijala izradila djeca uz pomoć učiteljica, prikupljana su sredstva za pomoć djeci Gane u školovanju.

- Ova humanitarna akcija provodit će se tijekom cijele školske godine  pod motom „Pomozimo djeci Gane – stavimo osmijeh na njihova lica“. Raznim humanitarnim akcijama koje provodimo, nastojimo razviti svijest kod djece da već s malim doprinosom mogu nekomu pomoći – netko svojim radom, a netko simboličnim novčanim iznosom. Osobito kada u tome sudjeluje cijela zajednica kao što je naša škola. Naši učenici ali i njihovi roditelji rado se odazivaju svakoj akciji i zato su sve uspješna.

Također hvala Zagrebačkom holdingu što se ove godine uključio u organizaciju naše priredbe. Zahvaljujući darovanim materijalima napravili smo brojne ukrase i prikupili sredstva za pomoć u školovanju djece Gane, što nas sve čini osobito ponosnim. A darovano božićno drvce i slatkiši kojima ste dopunili vreću Svetog Nikole dodatno su  nam uljepšali ove blagdane
- poručila je ravnateljica škole.

Jedna od najvećih i najboljih zagrebačkih osnovnih škola
Podsjetimo, OŠ Jelkovec jedna je od najvećih zagrebačkih škola. Zbog visokih nastavnih standarda koje provodi i kojima teži, ova je škola ujedno i jedna od najboljih osnovnih škola u Zagrebu. Svakodnevno se ulaže mnogo truda da bi se svakom djetetu u školi posvetila potrebna pažnja i pružilo najbolje obrazovanje. A organizacijom raznih humanitarnih projekata i aktivnosti, djelatnici škole zajedno s učenicima i roditeljima samo potvrđuju da škola sasvim zasluženo nosi epitet najbolja.
 
Ovogodišnja donacija, koju su uručili Dario Matečić, direktor Službe za marketing i prodaju Zagrebačkog holdinga i Zdravko Juć, voditelj podružnice Stanogradnja, nastavak je suradnje Zagrebačkog holdinga i OŠ Jelkovec koja je planirana i za sljedeću godinu, kroz realizaciju raznih projekata.