Spasilačka služba odradila 114 intervencija

Prema službenom izvještaju o spasilačkim intervencijama za mjesec lipanj 2012. Služba spašavanja života na vodi Zagrebačkog holdinga do 1. srpnja imala je ukupno 114 intervencija, od toga devet predutapanja i nažalost jedno utapanje. 

Ostale intervencije vezane su uz alkoholizirane kupače, koji precjenjuju svoje mogućnosti i tako se dovode u opasnost, kao i uz djecu, koju nesavjesni roditelji ostave bez nadzora na obali ili vodi. Veliki broj intervencija, njih 56, vezan je uz saniranje posjekotina nastalih od razbijenih čaša i flaša koje neodgovorni posjetitelji bacaju po obali i u vodu jezera.
 
Služba spašavanja života na vodi Zagrebačkog holdinga broji stotinjak mladića i djevojaka i zasigurno je najveća i najbolje organizirana služba te namjene u Hrvatskoj.
 
Od 5. lipnja 2012., kada je službeno počela kupališna sezona, njeni pripadnici svakodnevno dežuraju na Jarunu i Bundeku, a na zagrebačkim bazenima prisutni su cijelu godinu. Na jarunskim jezerima na dan dežura dvadeset do trideset spasilaca, dok ih je na Bundeku od tri do osam. Uz njih, na jezerima svakodnevno dežuraju i liječnici.

Kako bi pomogli mladićima i djevojkama koji obavljaju izuzetno zahtjevan, odgovoran i nadasve human posao, od kupača i posjetitelja se očekuje da poštuju znakove i upute koje im spasioci upućuju.
 


Podružnica Upravljanje sportskim objektima