Ministar Vrdoljak i Ivo Čović obišli sajmove na Zagrebačkom velesajmu

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja u Vladi RH-a, Ivan Vrdoljak, danas je obišao sajmove  graditeljstva, zavarivanja, alatnih strojeva  i alata, te sajam obrtništva koji se do subote održavaju na Zagrebačkom velesajmu. Bio je u pratnji svojih domaćina, predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića i direktora Zagrebačkog velesajma Milana Trbojevića. Posebno dugo se, što je i razumljivo zadržao na sajmu Graditeljstva.

S posebnim zanimanjem razgledao je izložbeno mjesto tvrtke Inotherm iz Ribnice u Sloveniji, koja se predstavlja novom generacijom ulaznih vrata. Na izložbenom mjestu Kontinentala, iz Kiseljaka u Bosni i Hercegovini, zanimao se o stanju drvoprerađivačke industrije u susjednoj državi.

Na međunarodnom sajmu zavarivanja i antikorozivne zaštite - Biam, razmijenio je mišljenja o sajmovanju s Dragom Oletićem koji već 30 godina na Zagrebačkom velesajmu predstavlja tvrtku Varstroj iz Lendave u Sloveniji, a s Božom Despotovićem razgovarao o stanju u slavonskobrodskom Đuri Đakoviću i TEP-u.

Na sajmu Obrtništva posjetio je izložbeno mjesto Hrvatske obrtničke komore gdje ga je Darko Prister, u HOK-u zadužen za međunarodnu suradnju i sajmove upoznao s koncepcijom obrtničke izložbe, a potom poveo u razgledavanje.

Ministar je s posebnom pažnjom razgledao izložbena mjesta Zlatnog licitara, kožne galanterije Tucman, Mikuš, dizajnerskih odjevnih predmeta Šimaja iz Donje Zeline, mesne industrije As iz Županje gdje ga je Ilija Jelović upoznao s problemima s kojima se susreće u poslovanju. Kraće se zadržao na izložbenim mjestima  Briksa koji proizvodi Ličku štrudlu, Bistera iz Domašinca koji se predstavlja međimurskim bučinim uljima, kod poznatog slavonskog stolara Jakoba Ivkića - Baje razgovaralo se o problemima s kreditiranjem proizvodnje drvne građevinske stolarije.

Razgledao je izložbeno mjesto Malog majstora iz Osijeka i na kraju, na  štandu bravarsko kovačke radionice iz Svetog Križa Začretje, vlasnik Stjepan Mišak, poklonio je ministru malu suvenir potkovicu uz riječi „Potkovica donosi sreću, a vama će je trebati u izobilju!“.



Podružnica Zagrebački velesajam