Zimska služba dežura i tijekom vikenda

Ledena kiša i snijeg koji od sredine tjedna na mahove padaju na širem gradskom području, podigli su Zimsku službu na treći stupanj pripravnosti.

Prema riječima rukovoditelja Zimske službe Hasana Džombića, zrnat snijet koji je počeo padati u srijedu nije ih iznenadio. Sve ekipe Zimske službe na vrijeme su izašle na teren i od 2 sata u noći posipavale mostove i ceste prvog prioritetata.

Iako snijeg od tada povremeno pada, ekipe su stalno na drugom ili trećem stupnju pripravnosti, ovisno o procjeni, kaže Džombić. Naime, više puta dnevno provjeri se u Hidrometeorološkom zavodu trenutna prognoza vremena za Grad Zagreb.

- Tako smo i noćas Zimsku službu digli na drugi stupanj pripravnosti, što se pokazalo dobrim jer je snijeg  počeo padati rano jutros. U podsljemenskoj zoni, Kupinečkom Kraljevcu i na Sljemenskoj cesti, gdje je bila raspoređena glavnina ekipa, mjestimično je bilo čak desetak centimetara snijega - kaže Džombić.

I u noći na subotu svih 197 ekipa dežurat će od 0 do 24 sata u 11 baza, a u slučaju najave obilnijih snježnih padalina i u ostatku vikenda Zimska služba bit će na trećem stupnju pripravnosti.