Žičara Trosjed na probnom radu

Sljemenski Crveni spust i dalje je zatvoren za rekreativno skijanje, a otvaranje se očekuje nakon završetka radova na žičari Trosjed. Na njoj se  trenutno, uz probni rad žičare, iz sigurnosnih razloga obavljaju i dodatna ispitivanja i analize koje provode stručnjaci Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Očekuje se da će, nakon ispitivanja i analiza, uskoro biti poznati rezultati i sigurnosni status sklopa reduktora, nakon čega će biti objavljena informacija o radu žičare Trosjed za građanstvo.
 
Za rekreativno skijanje na raspolaganju su Bijela livada i Zeleni spust, a cijene skijaških karata su smanjene, te za odraslu osobu iznosi 50 kuna, a za djecu do 15 godina 30 kuna. Cijene će biti smanjene sve dok se ne pusti u pogon žičara Trosjed.
 
Podsjetimo, prošlog tjedna redovnom dnevnom kontrolom sustava žičare Trosjed uočene su nepravilnosti u radu pogonskog reduktora. S obzirom da se ovaj događaj poklopio s terminom obvezne kontrole pogonskog reduktora nakon određenog broja sati rada obavljena je demontaža sklopa na kojem je registrirana nepravilnost rada i obavljen detaljan pregled. Uočeno je oštećenje zupčanika, te je obavljena zamjena.

Više na:
www.sportskiobjekti.hr
www.sljeme.hr
 
 
 
Podružnica Upravljanje sportskim objektima
 
Objavljeno 29. veljače 2012.