ZG7 – Zagrebački poslovni tjedan

Na Zagrebačkom velesajmu u utorak, 27. rujna započinje ZG7 –Zagrebački poslovni tjedan na kojem će se do petka, 30. rujna kroz sajamske projekte EMAT – 6. međunarodni sajam zaštite okoliša, ekotehnologija i komunalne opreme, INTERPROTEX – 10. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine i ENERGETIKA – 9. međunarodni sajam energetike, elektronike i automatike predstaviti 176 izlagača iz 26 zemalja.

Zagrebački poslovni tjedan namijenjen je prvenstveno poslovnoj publici. Uz tri specijalizirana bienalna sajma, u paviljonima  8a, 9 i 11a održat će se i stručni skupovi s pripadajućim aktualnim temama.

EMAT – 6. međunarodni sajam zaštite okoliša, ekotehnologija i komunalne opreme

Emat je specijalizirani bienalni poslovni sajam na temu zaštite okoliša namijenjen proizvođačima i ponuđačima opreme za gospodarenje otpadom i vodama, zaštitu tla i zraka te komunalnih vozila i opreme. Naglasak sajma je na temi gospodarenja otpadom. Sajam je obogaćen stručnim i znanstvenim skupovima na kojima  će se raspravljati o aktualnostima u branši.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Emata je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Iz stručnog programa izdvajamo skup „Otpad je korisna sirovina, a ne smeće“. Predavanja su podijeljena u tri osnovne teme:
 1. Odvojeno skupljanje komunalnog otpada
 2. Održiva potrošnja i zaštita okoliša
 3. Opasnosti odlaganja neobrađenog otpada
INTERPROTEX – 10. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine

Interprotex je jedini specijalizirani bienalni sajam u zemlji koji okuplja tvrtke s područja zaštita osoba i imovine. Uz prezentacije najnovijih dostignuća, cilj sajma je ujediniti na jednom mjestu sve grupacije ove gospodarske grane i osigurati njihovu izravnu komunikaciju sa stručnim posjetiteljima, institucijama i predstavnicima zakonodavnih tijela u zemlji i regiji.

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, dok je partner sajma Hrvatski ceh zaštitara.

Tema ovogodišnjeg sajma Interprotex je Urbana sigurnost.

Na Interprotexu ističemo održavanje sljedećih skupova i natjecanja ekipa:
 • 1. Regionalni forum o urbanoj sigurnosti u organizaciji Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti na kojem očekujemo, uz ugledne goste i predavače iz institucija EU, sudjelovanje više od 200 predstavnika iz regije, koji upravljaju procesima urbane sigurnosti, odnosno prevencije kriminaliteta.
 • Konferencija „Sigurnost banaka i ostalih financijskih institucija“, Časopis Zaštita i Hrvatski ceh zaštitara
 • Okrugli stol: „Privatna zaštita u RH“, Hrvatski ceh zaštitara
 • „Dan novih rješenja i tehnologija u tehničkoj zaštiti“, Hrvatski ceh zaštitara
 • „Dan natjecanja instalatera“, Udruga tehničke zaštite
 • Cro Rescue, 9. međunarodno natjecanje ekipa hitne medicinske pomoći.
Interprotex će zadržati koncepciju objedinjavanja sljedećih tematskih područja: SAFETY  - zaštitu na radu i zaštitu od požara, SECURITY  - tehničku, mehaničku i tjelesnu zaštitu te zaštitu podataka, Osiguravatelji i financijske institucije.

CroRescue

Projekt CroRescue 9. je po redu međunarodno natjecanje ekipa hitne medicinske pomoć. Održat će se 30. rujna u sklopu sajma Interprotex. Na ovom jedinstvenom natjecanju na ovim prostorima, ocjenjuju se znanja i vještine u pružanju hitne medicinske pomoći, a prema smjernicama :
 • Europskog vijeća za reanimatologiju iz 2010.
 • International Trauma Life Support for Prehospital Care Providers (izdanje 2008.)
Organizacijska tijela koja sudjeluju u realizaciji natjecanja su Organizacijski odbor projekta CroRescue, stručni odbor i ocjenjivački sud. Projekt prati pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Grada Zagreba - Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje, pri čemu je projekt postao jedino referentno mjesto kontrole kvalitete djelovanja ekipa hitne medicinske pomoći.

ENERGETIKA – 9. međunarodni sajam energetike, elektronike i automatike

Specijalizirani poslovni sajam ENERGETIKA predstaviti će ponudu novih tehnologija, uređaja i usluga, potičući interes kupaca za energetskom učinkovitošću i za racionalnijim gospodarenjem energijom. Posebna pozornost posvećena je obnovljivim izvorima energije. Pokrovitelj sajma je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Tema ovogodišnjeg Dana energetike je “Hrvatska u zajedničkom europskom energetskom sustavu“. Hrvatski energetski sustav 2013. godine i službeno postaje dio europskog energetskog sustava što donosi nove okolnosti posebice kada se govori o mogućnosti financiranja energetskih projekata i infrastrukture iz europskih fondova. Cilj Dana energetike je da prikaže kako su se hrvatske tvrtke, ali i institucije pripremile za nastup na zajedničkom europskom energetskom tržištu. Skup će otvoriti Nataša Vujec, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Suorganizatori skupa su Zagrebački velesajam i Uprava za energetiku Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH.

O povezivanju hrvatskog plinskog sustava s europskom mrežom i drugim preduvjetima za liberalizaciju tržišta energije (prirodnog plina) na teritoriju RH govorit će stručnjaci iz Gradske plinare Zagreb – Opskrba. Zajednica obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj gospodarskoj komori predstaviti će problematiku uvođenja pojedinih oblika obnovljive energije u energetski sustav RH. Prezentirati će se aktualni projekti Europske unije usmjereni učinkovitom korištenju energije, a namijenjeni malim i srednjim poduzetnicima te mogućnosti financiranja projekata OIE.

Informacije za posjetitelje

Cijene ulaznica:  
 • Ulaznica za jednokratni posjet
30,00 kuna
 • Ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata, umirovljenika, vojnika
15,00 kuna
 • Ulaznica za sve dane trajanja sajma
90,00 kuna

Cijene parkiranja za vrijeme sajmova  
 • automobili
10 kuna dnevno
 • kamioni i autobusi
50 kuna dnevno

Radno vrijeme:  od 09.30 do 18.30 sati.

Podružnica Zagrebački velesajam