Zagrebački osnovnoškolci na besplatnom ljetovanju u odmaralištima podružnice Vladimir Nazor

Tri tisuće zagrebačkih osnovnoškolaca i ovoga će ljeta boraviti po sedam dana u programu besplatnog ljetovanja koje kao redovnu mjeru, odnosno vrstu pomoći socijalne skrbi za zagrebačku djecu provodi Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba.

U ponedjeljak, 15.lipnja 2009. u Dječje odmaralište LODA u Skradinu i Kamp za djecu i mlade VELI JOŽE u Savudriji otputovale su prve grupe zagrebačkih osnovnoškolaca koji će se u društvu vršnjaka zabavljati sedam dana kroz organizirane sportsko-rekreativne aktivnosti, kreativne radionice i zabavne večernje programe. Osim aktivnosti koje za njih pripremaju voditelji i animatori podružnice VLADIMIR NAZOR, djeca koja borave u Skradinu će posjetiti Nacionalni park Krka i grad Šibenik, a djeca koja borave u Savudriji će ujedno sudjelovati i u međunarodnom programu druženja s vršnjacima iz Slovenije, Rusije, Francuske i drugih europskih zemalja.

U suradnji s Centrima za socijalnu skrb i osnovnim školama s područja Grada Zagreba, osnovnoškolci će biti upućivani na ljetovanje tijekom čitavih školskih praznika na ukupno pet destinacija u kojima se nalaze odmarališta o kojima skrbi podružnica Zagrebačkog holdinga d.o.o. – VLADIMIR NAZOR. To su Dječje odmaralište „Stoimena“ u Crikvenici, „Cvrčak“ u Dugoj uvali, „Zlatokrila“ na Velom Lošinju, „Loda“ u Skradinu i Kamp za djecu i mlade „Veli Jože“ u Savudriji.

Program besplatnog ljetovanja obuhvaća organizirani prijevoz turističkim autobusima, smještaj u višekrevetnim spavaonicama na bazi punog pansiona, 24-satni pedagoški rad i nadzor od strane educiranih voditelja i animatora aktivnosti, neposrednu zdravstvenu zaštitu u objektu i organizaciju sportsko-rekreativnih, kreativnih i zabavnih sadržaja.

Podružnica Vladimir Nazor
 
GALERIJA FOTOGRAFIJA