Zagrebačke ceste obnovile strojni park

 O planu sanacije cesta u narednom razdoblju i ostalim aktualnostima iz poslovanja  podružnice Zagrebačke ceste danas je u emisiji Radio Sljemena "Zagrebački razgovori" govorio voditelj podružnice Alen Gospočić.

Provedenom analizom stanja na zagrebačkim prometnicama utvrđen je velik broj devastiranih cesta i divljih prijekopa, te se pokazala potreba za uspostavljenjem službe za njihovo lociranje i saniranje. 

- Prije nepunih godinu dana Zagrebačke ceste osnovale su Ophodarsku službu sastavljenu od 4 ekipe. Osnovni zadatak im je svakodnevno obilaziti  sve gradske i prigradske ceste, dokumentirati nepravilnosti  te  ih dojavljivati operativnoj službi u podružnici - rekao je Gospočić. 

Na pitanje slušatelja o dugom vremenskom periodu sanacije cesta Gospočić  je ukratko objasnio da nakon što izvođači  obave kompletne radove (npr. postavljanje plinskih instalacija) slijede procesi ispitivanja postavljene komunalne infrastrukture koja ponekad nisu vidljiva građanima.Nakon obavljenih ispitivanja vrši se primopredaja te potom Zagrebačke ceste u najkraćem roku saniraju prometnice i kolnike.

-Godišnje saniramo stotinjak malih ulica, a do kraja ove godine očekuje se sanacija njih preko  50 – izjavio je Gospočić te je dodao da je podružnici u proteklom razdoblju prioritet bio asfaltiranje makadamskih cesta u novoizgrađenim naseljima što je gotovo u cijelosti i obavljeno.

Slušateljici koju zanima sanacija cca 9.5 km ceste u Brezovici voditelj podružnice je pojasnio da je u suglasnosti s Gradskom upravom  napravljena  minimalna sanacija prometnice, odnosno  cesta je povaljana i na nju je navučeno 5 cm asfalta.
-Kompletna sanacija bit će izvedena nakon što se većina građana tog područja prikopča na mrežu vodoopskrbe i odvodnje, te  na taj način želimo izbjeći prekapanje novoasfaltirane  ceste - ustvrdio je Gospočić.

Na upit slušatelja o postavljanju i održavanju ležećih policajaca na prometnicama, Gospočić je pojasnio kako isti nisu pod ingerencijom Zagrebačkih cesta, već gradskog Odjela za promet.

 -S ponosom bih htio naglasiti da su Zagrebačke ceste osnažile svoje redove nabavom kompletne nove brigade za asfaltiranje, što će nam biti od velike pomoći da se prilagodimo novim potrebama te se nadamo da će to rezultirati zadovoljstvom svih građana grada Zagreba- zaključio je Gospočić.