Zabavni vikend uz Zagrebački holding

U bogatoj ponudi zabavnih sadržaja u objektima

Zagrebačkog holdinga, ovaj vikend, 27. i 28. listopada,

građani bi mogli pronaći ponešto za sebe. Ljubitelji

kućnih ljubimaca uživat će u velikoj međunarodnoj

izložbi mačaka u Areni Zagreb, poklonici zdravog života

mogu sudjelovati u akciji „Think green“ na Jarunu, dok

Zagrebački velesajam ovog vikenda ima na rasporedu

nekoliko zanimljivih događanja.
Think Green- Jarun 2012.
Velika ekološko-humanitarna akcija „Think Green-Jarun 2012.“ održat će se 27. listopada na Jarunu  u organizaciji Ronilačkog kluba ''Roniti se mora'' i ''National Geographic Hrvatska", a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba. Ovaj i u svijetu poznati ekološki projekt, sastoji se od čišćenja jezera Jarun i površine u blizini regatne staze i mosta Univerzijade, sadnje zimzelenog drveća i postavljanje zelenih tabli s porukama građana. Održat će se i niz ekoloških radionica na kojima će građani moći učiti o zelenom načinu življenja, a prikupljat će se i sredstava za Centar za rehabilitaciju Orlovac (prodaja majica, časopisa, izložba podvodnih fotografija).
RK  ''Roniti se mora'' u sklopu akcije organizira i edukaciju za mlade na njoj će sve zainteresirane podučavati o ronjenju, aktivnostima kluba, ekologiji, podvodnoj fotografiji, a održat će se i prezentacija opreme za ronjenje. Svoj dolazak najavilo je već više od 20 ronioca iz Zagreba, Siska, Varaždina, Karlovca.
24. Kepertov memorijal na Jarunu
Veliko jarunsko jezero će se dana 27. i 28. listopada zabijeliti od jedara i jedrilica koje će nastupiti na 24. Kepertovom memorijalu. Regata koja se tradicionalno održava u rujnu na Velikom jarunskom jezeru, ove godine je malo „zakasnila“, a razlog  je bio niži vodostaj u jezeru od onoga kojeg propozicije traže. Na regati se natječu jedrilice olimpijske klase Laser i jedrilice kadetske svjetske klase Optimist, a i ove godine sudionici regate su klubovi iz cijele Hrvatske, ukupno njih desetak, te oko 100 jedrilica.
Regata „Kepertov memorijal“ nazvana je u čast osnivača Yacht Cluba Zagreb, kapetana Ivana Keperta, koji je davne 1963. godine osnovao jedriličarsku sekciju pri „Narodnoj tehnici“ Gornji grad, pod nazivom „Vihor", iz koje je nastao današnji Yaht Club Zagreb.
Dani vjenčanja na Zagrebačkom velesajmu
Popularni sajam Dani vjenčanja održat će se u paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma od 26.do 28. listopada. Svi zainteresirani za novosti u dizajnu vjenčanica, odijela za vjenčanje i ostale opreme za „najvažniji“ dan u životu, moći će se informirati i uživati u ljepoti bijeloga na sedam dnevnih modnih revija. Ekskluzivnu premijeru najnovije kolekcije vjenčanica za 2013. prikazat će Royal Bride. Svoje kolekcije vjenčanica, večernjih haljina, odijela i cipela prikazat će Vesna Sposa, Nancy, Ateliera Hera, In Moda, Bety, Linea Exclusive, Marka by Marija Cvitanović, a kolekcije odijela modne kuće Kotka, Croata i Men’s stuff. Iz godine u godinu na Danima vjenčanja predstavljaju se noviteti i trendovi iz vjenčarske industrije, a mnogobrojni renomirani izlagači savjetuju buduće mladence u organizaciji vjenčanja. Revije će kao i svake godine nositi najpoznatije hrvatske manekenke. Dani vjenčanja svoja vrata otvaraju u petak 26.10. u 15h, a cijena ulaznice je 15 Kuna. Radno vrijeme sajma u subotu i nedjelju je od 10-20 sati.
Electronic Beats festival Zagreb
Jedan od najiščekivanijih glazbenih događanja ove jeseni Electronic Beats festival Zagreb održat će se u petak 26. listopada u 20 sati u paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma. Na festivalu će nastupiti Hot Chip (live), Modeselektor (live), Woodkid, Dillon i Kimiko. Očekuje se veliki broj posjetitelja iz Hrvatske i zemalja regije. Electronic Beats festival ove će godine osigurati besplatan wi-fi za svoje posjetitelje te veliki lounge prostor za predah između nastupa.
14. Memorijalni stolnoteniski turnir „Saša Paar"
U paviljonu 6 na Zagrebačkom velesajmu održava se u subotu i nedjelju, 27. i 28. listopada 2012. održava se 14. Memorijalni stolnoteniski turnir „Saša Paar“.Na ovogodišnjem turniru nastupit će 370 mladih igrača i igračica podijeljenih u kategorije: najmlađi kadeti (6-10), mlađi kadeti (10-12), kadeti (12-14) i juniori (15-17).14. Memorijal SAŠA PAAR je stolnoteniski turnir za mlade igrače i igračice od 6 -15 godina koji se održava četrnaest godina za redom, a posvećen je novinaru, publicistu i stolnoteniskom entuzijastu Saši Paaru koji  je čitav svoj život posvetio stolnom tenisu i mladima. Bio je predsjednik i osnivač STK “Pavlek Miškina“, predsjednik Zagrebačkog stolnoteniskog saveza i organizator najmasovnijeg stolnoteniskog turnira u Europi ZAGI-PING koji se održava u Zagrebu preko pedeset godina.Organizatori turnira su STK „MARATHON“ i  STK „MERIX“.
 
World cat show 2012
Svjetska izložba mačaka World cat show 2012.  održat će se 27.  28. listopada  u prostoru Arene Zagreb, prekrasnom novom kompleksu, dobitniku mnogih nagrada za arhitektonsku izvedbu. Za vrijeme suđenja u subotu 27.10.2012. i u vrijeme pauza održavanja Best in Show-a u nedjelju 28.10.2012., na pozornici Svjetske izložbe mačaka organiziran je zanimljiv i bogat program,  male kiparske i slikarske radionice za djecu u posebno odijeljenim prostorima Arene Zagreb. Izložba će se održati pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.