VIII DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA PLINOINSTALATERA


Dana 23. travnja 2009 godine do 08:00 do 14:00 sati u prostorima GRADSKE PLINARE ZAGREB održano je VIII DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA PLINOINSTALATERA.

Na natjecanju su sudjelovali učenici iz slijedećih škola:

- Srednja škola Bedekovčina,
- Obrtnička škola Bjelovar,
- Obrtnička škola Antun Horvat Đakovo,
- Obrtnička škola Koprivnica,
- Strojarsko brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka,
- Industrijsko-obrtnička škola Sisak,
- Industrijsko-obrtnička škola Silvije Strahimir Kranjčević Vinkovci i
- Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb.

Učenici navedenih škola natjecali su se u teoretskom i praktičnom dijelu testa. Praktični dio testa sastojao se od izvođenja radnih zadataka praktične nastave.

U sklopu Državnog prvenstva održan je i okrugli stol na kojem se diskutiralo o dostignućima ali i problemima plinoinstalaterske struke.

Ocjenjivački sud, koji je pratio Državno prvenstvo i bio sastavljen od nastavnika iz navedenih škola te stručnih djelatnika GRDASKE PLIANRE ZAGREB, nije imao lagan zadatak jer su učenici pokazali zavidnu brzinu i umješnost.

Posebno uspješni i brzi su bili svi učenici pri izvođenju radnih zadataka praktične nastave. Za nijansu umješnija i brža od ostalih bila je Strojarsko brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka, čiji su učenici pobjednici VIII Državnog natjecanja učenika plinoinstalatera.

I ovog puta GRADSKA PLINARA ZAGREB iskazala se je kao uspješan domaćin natjecateljima, nastavnicima i gostima Državnog prevenstva.