Veseli božićni tramvaj od ponedjeljka na gradskim prugama

Djed i Baka Mraz od ponedjeljka, 5. prosinca do 6. siječnja svakodnevno će pronositi blagdanski duh središtem Zagreba, uz pjesmu i dječji smijeh u Veselom božićnom tramvaju.

Početak ove tradicionalne priredbe bit će u nedjelju, 4. prosinca u 16 sati najavit će osobno Djed Mraz, kada će se spustiti s krova zgrade na uglu Praške i Trga bana Jelačića, tik do kućice Veselog božićnog tramvaja. Kao i prošle godine, zahvaljujući sponzorima - pokroviteljima humanitarnih vožnji tradicionalna priredba tijekom prosinca razveselit će djecu i štićenike mnogih domova i centara Grada Zagreba i okolice.

Prvu humanitarnu vožnju u nedjelju, 4. prosinca, organizira ZET u suradnji s podružnicama AGM i Upravljanje sportskim objektima za štićenike Kuće sv. Tereze za nezbrinutu djecu.

Kupnja karata 

Do 24. prosinca tramvaj će voziti svakih pola sata, radnim danom od 16 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 19 sati,  preko Trga bana Josipa Jelačića, Ilicom do Ulice Republike Austrije, te Jukićevom i Mihanovićevom preko Zrinjevca do polazne stanice na uglu Praške i Trga bana Josipa Jelačića. Karte se mogu rezervirati i kupiti po cijeni od 25 kuna  u kućici na polaznoj stanici Veselog božićnog tramvaja (ugao Praške i Trga bana Jelačića), radnim danom od 15.30 do 19 sati, a vikendom od 8.30 do 19 sati. Karte se prodaju i u prodavaonici karata ZET-a u Petrićevoj 4.    

Od 26. prosinca do 6. siječnja 2012. godine vožnje će biti od 12 do 19 sati, uz prodaju voznih karata u vremenu od 11.30 do 19 sati. Tijekom vožnje uz pjesmu i zabavu, svako će dijete dobiti dar od Djedice.

Za Božić i Novu godinu Veseli božićni tramvaj neće voziti!  

Nagradna igra

Organizirana je i posebna nagradna igru "Napiši pismo Djedici ili mu nacrtaj čestitku i osvoji super nagrade!". Sva djeca koja žele sudjelovati u nagradnoj igri, pismo ili crtež mogu poslati na e-mail marketing@zgh.hr ili ga ostaviti u info kućici Veselog božićnog tramvaja.  

Radovi se mogu objaviti i na Facebook stranici Veselog božićnog tramvaja. Nagrade osiguravaju podružnice Vladimir Nazor, Upravljanje sportskim objektima i AGM.

Djeca koja Djedu Mrazu napišu pismo ili mu narišu čestitku mogu osvojiti proslavu rođendana za 15-ero djece, obiteljski ručak za četiri osobe u restoranu Grada Mladih, tečajeve plivanja na PJ Mladost te slikovnice i knjige nakladničke kuće AGM.

Pravila