Veseli božićni tramvaj još samo dva dana u gradu

Nakon nešto više od mjesec dana prometovanja, Veseli božićni tramvaja u petak, 6. prosinca posljednji put ove sezone krenut će na vožnju gradom s početne postaje na uglu Praške i Jelačićeva trga. Ova tradicionalna priredba podružnice ZET iz godine u godinu sve je popularnija. Od prve vožnje, 4. prosinca do danas u najveselijem zagrebačkom tramvaju zabavilo se oko 10 tisuća djece. Zahvaljujući sponzorima, ZET je organizirao i humanitarne vožnje za djecu i štićenike mnogih domova i centara Grada Zagreba i okolice.Ove sezone ta je priredba bila još osobitija jer su male i velike putnike tijekom vožnje zabavljali Baka i Djed Mraz iz dječjeg kazališta Tvornica lutaka.

U predstavi o Baki i Djedu Mraz i njihovim božićnim patuljcima, osmišljenoj posebno za Veseli božićni tramvaj, sudjelovala su djeca ali i roditelji, jer svi su pomagali Djedici izraditi igračke. Na kraju vožnje svako je dijete dobilo i prigodan dar sponzora.Petra, Ante i Slavko timskim radom
osvojili su prvu nagradu


Baka i Djed Mraz zabavljat će djecu u Veselom božićnom tramvaju još samo u četvrtak, 5. siječnja od 12 do 19 sati i u petak, 6. siječnja od 10 do 19 sati.

Tramvaj kreće svakih pola sata ispred info kućice Veselog božićnog tramvaja na uglu Praške i Jelačićeva trga. Karte se mogu kupiti u info kućici koja započinje s radom pola sata prije prvog polaska. Cijena karte je 25 kuna. Pri kupnji karata obavezno treba rezervirati termin vožnje.

Petra, Ante i Slavko osvojili proslavu rođendana u Gradu mladih

Od početka prosinca zabaviti se moglo i na fan stranici Veselog božićnog tramvaja na Facebooku, u nagradnim natječajima koje je organizirala Služba marketinga Zagrebačkog holdinga.
Nagrade za bogat nagradni fond osigurale su podružnice Vladimir Nazor, Upravljanje sportskim objektima, AGM i ZET. U dnevnim natječajima mogle su se osvojiti karte za klizanje i za Veseli božićni tramvaj te bojanke s bojicama i slikovnice.
 
Za veliki nagradni natječaj „Piši i crtaj Djedici i osvoji vrijedne nagrade“, u početku je osigurano 20 nagrada. Budući da su na natječaj stigla 32 rada, kako niti jedno dijete ne bi ostalo bez nagrade, za sve ostale radove osigurane su utješne nagrade.

Dan konačnog odabira bio je utorak, 3. siječnja. Članovi Povjerenstva Elizabeta Skoko, Marina Matošić, Andrea Šimag, Danijela Tomičić, Srdjan Vlaović i Miroslav Škec, nisu imali lak zadatak, jer svaki je rad osobit na svoj način. Nakon što su razgledali i ocijenili radove, zbrajanjem njihovih ocjena s ocjenama posjetitelja fan stranice dobiven je i popis dobitnika nagradnog natječaja.

Glavnu nagradu – organizacija dječjeg rođendana za 15-ero djece u restoranu Grada mladih, osvojili su Petra, Ante i Slavko Vokić koji su uz čestitku Djedici poslali i pjesmicu. Crtež Veselog božićnog tramvaja, kojeg je nacrtala Ana Klasić, nakon zbrajanja svih bodova osvojio je drugu nagradu – tečaj učenja plivanja za djecu od 6 do 15 godina na Zimskom plivalištu Mladost. Istu nagradu ali za treće mjesto osvojila je Dora Hađak.Ostale nagrade - pet obiteljskih objeda za četiri osobe u restoranu Grada mladih, knjiga Hrvatska bajoslovlja, tečaj učenja plivanja za djecu od 6 do 15 na bazenu Mladost te knjige za djecu i slikovnice, dodijeljene su dobitnicima od četvrtog do dvadesetog mjesta.

Dobitnicima čestitke, a našim podružnicama zahvala jer su se odazvale pozivu za suradnju i na taj način mnogim mališanima uljepšale blagdane!

fotogalerija

Fotogalerija

Baka i Djed Mraz zabavljat će djecu u Veselom božićnom tramvaju još samo u četvrtak, 5. siječnja od 12 do 19 sati i u petak, 6. siječnja od 10 do 19 sati. Pri kupnji karata u info kućici na uglu Praške i Jelačićeva trga obavezno treba rezervirati termin vožnje.
1/7