Veliki interes srpskih gospodarstvenika za Zagrebački velesajam

U Privrednoj komori Beograd danas je održan sastanak predstavnika Zagrebačkog velesajma, predvođenih voditeljem Podružnice Milanom Trbojevićem, s predsjednikom beogradske Komore Milanom Jankovićem, predstavnicima Beogradskog i Novosadskog sajma te brojnim srpskim privrednicima.

- Ovaj gospodarski sastanak, iniciran od strane Zagrebačkog velesajma, od krucijalne je važnosti za daljnji razvoj sajamskih priredbi u regiji. Koristim ovu prigodu kako bih najavio veliki dolazak naših gospodarstvenika na sajmove u Zagreb u ovoj godini.
Komora ce financirati njihov dolazak u Zagreb, a vec sada ima jako puno zainteresiranih za izlaganje, kao i za razvoj daljnje poslovne suradnje naših vodećih poduzeća s hrvatskim gospodarstvenicima.
Što se prije shvati važnost regionalnog povezivanja i zajedničkog nastupa na trećim tržištima, prije će se pridonijeti povećanju trgovinske aktivnosti u čitavoj regiji - rekao je Milan Janković.

Brojne okupljene gospodarstvenike i novinare zanimao je daljnji razvoj i strateški planovi Zagrebačkog velesajma. Voditelj podružnice Zagrebački velesajam, Milan Trbojević, najavio je najvažnije planove Velesajma, istaknuvši kako je je jedan od prioriteta izgradnja velikog, multifunkcionalnog paviljona te kongresnog centra na istočnoj strani Velesajma. 

- Riječ je o velikim ambicijama s pokrićem, a sve to bit će moguće uz ulaganja privatnog kapitala. Renoviranje Zagrebačkog velesajma moglo bi na taj način biti jedan od većih i boljih primjera javno - privatnog partnerstva u Hrvatskoj - rekao je Milan Trbojević.

Na sastanku je također, Vesna Cvitanović, direktorica Sektora za sajmove, okupljenim srpskim predstavnicima tvrtki odrzala prezentaciju svih sajmova na Zagrebačkom velesajmu te najavila nove sajamske priredbe u ovoj godini.

GALERIJA FOTOGRAFIJA