Velik broj događanja u Zagreb Areni u 2012. godini

U Zagreb Areni traje ledena groznica , a nakon što završi natjecanje u hokeju na ledu „ Arena Ice Fever“   najveća dvorana u Zagrebu u veljači će biti  domaćin velikog UEFA europskog Futsal 2012. natjecanja.  Najavio je to u današnjoj emisiji Radio Sljemena  direktor Zagreb Arene  d.o.o. Tomislav Pervan.  

Pohvalio se, također,  kako  Arena za 2012. godinu ima najavljena uistinu brojna i atraktivna događanja, kao što su različita sportska natjecanja, koncerti, Festival hrane i pića, te mnogobrojni sajmovi.

-U 2011. zabilježen je veći broj događanja nego u 2010. godini, no jednako tako uočen je i trend smanjenja broja posjetitelja. To su novi izazovi za nas i ulažemo velike napore kako bi posjećenost zagrebačke Arene ostala na dobroj razini. Jedan od planova je i pregrađivanje dvorane na dva ili tri dijela jer je prostor Arene za neka događanja prevelik. Stoga bi se smanjivanjem prostora povećala mogućnost organiziranja većeg broja manifestacija- rekao je Tomislav Pervan.

Najavio je da će se košarkaška Euroliga, za koju je Arena prošle godine morala napraviti određene tehničke preinake u dvorani,  i dalje održavati tamo jer se prema pravilima europska košarkaška natjecanja moraju održavati u dvoranama koje mogu primiti 10 000 posjetitelja.

Osvrnuo se i na ukupne godišnje troškove  Zagreb Arene, koji kako tvrdi Pervan, iznose između 65 i 70 milijuna kuna.

-Veliko je postignuće što Arena  iz vlastitih sredstava pokriva troškove plaća, režija te veći dio operativnih troškova, odnosno onih troškova za dvoranu kada nije u pogonu. Naš je cilj povećati prihode kako bi iz vlastite dobiti pokrivali sve troškove- kaže direktor Zagreb Arene d.o.o. , čiji je zakupnik Zagrebački holding d.o.o.