Većina podružnica ostvarila bolje poslovne rezultate

O aktualnom poslovanju i poslovnim rezultatima Zagrebačkog holdinga govorila je danas članica Uprave  Alenka Košiša Čičin-Šain u emisiji Radio Sljemena „Zagrebački razgovori“. Na pitanje o poslovnom izvješću za 2010. godinu o kojem je bilo riječi na ovotjednoj sjednici Gradske skupštine te gubitku od 500 milijuna kuna objasnila je kako se radi o gubitku koji nije nastao kao rezultat poslovanja u protekloj godini nego o nagomilanim gubicima iz proteklih razdoblja, točnije od osnutka Holdinga, koji su stigli na naplatu. Vanjske okolnosti kao što je sveprisutna recesija, kao neizostavna tržišna činjenica, utjecala i na poslovanje Holdinga, a posebice u kombinaciji s brojnim investicijama kao što su kupnja nekretnina, novog voznog parka i investicije u stanogradnju.

- Bitno je istaknuti da u strukturi gubitka najviše nosi gradski prijevoz o kojem se odlučuje u okviru Gradske skupštine i u skladu s tim nikako ne može pasti na leđa samo Zagrebačkog holdinga. Aktivno radimo kako bi ostvarili uštede na svim područjima međutim manjak od čak 834 milijuna subvencija od strane Grada, u proteklih godina je veoma značajan, kao i povećanje cijena energenata. Izuzevši podružnice ZET, Zagrebački velesajam i Upravljanje sportskim objektima koje uvelike ovise o gradskom proračunu, ostale podružnice ostvarile su bolje poslovne rezultate koji osciliraju u različitim poslovnim ciklusima. Tako, primjerice podružnica Vladimir Nazor ostvaruje većinu svojih poslovnih prihoda u ljetnim mjesecima – izjavila je članica Uprave.

Na upite građana vezane uz beneficije gradskog prijevoza uputila ih je na četiri gradska Ureda, koja su nadležna za donošenje takvih odluka. Također je pojasnila uzroke zastoja izgradnje bazena na Sveticama do kojeg je došlo zbog poteškoća, a potom zahtjeva za raskidom Ugovora tvrtke Konstruktor d.d. iz Zlatara. Trenutno se čeka sudsko vještačenje o izvedenim radovima, nakon čega će se moći raspisati natječaj za novog izvođača radova.
Na pitanja o dinamici prodaje stanova u stambenom naselju Novi Jelkovec Košiša Čičin-Šain pojasnila je kako se radi o iznimno kvalitetnom naselju u Gradu Zagrebu te da je u protekloj godini, unatoč stagnaciji tržišta nekretnina, prodano 107 stanova i 28 garažnih prostora.