Uz 34. Interliber još četiri sajma na Zagrebačkom velesajmu

Na Zagrebačkom velesajmu sutra se otvara Interliber, 34. međunarodni sajam knjiga i učila kojeg svakodnevno posjeti desetak tisuća zaljubljenika u knjige i pisanu riječ. Ponovno su se okupili  svi nakladnici koji će i ovu godinu ponuditi povoljnije svoja izdanja i gdje će svatko naći nešto za sebe ili za dragu osobu.

Svakodnevna predstavljanja novih naslova knjiga, neposredni  razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara,  književne radionice, okrugli stolovi, tek su dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici u paviljonu 6 te na izložbenim prostorima izlagača.

Uz Interliber održavaju se još četiri sajma: ZimSki Show, Inova, Sajam glazbe i multimedije – Inforestart i educa.hr. Na ovogodišnjim sajamskim projekatima ima ukupno 796 izlagača iz 23 zemlje svijeta koji su smješteni u šest paviljona Zagrebačkog velesajma.

Ove godine na Interliber dolaze autori Monaldi i Sorti predstaviti njihovu novu knjigu „Tajne konklava“, inače vrhunski talijanski pisci, ujedno bračni par koji je ostavio bez daha milijune diljem svijeta svojim knjigama koje su i pravi istraživački radovi. Interliber ugostit će uvijek zanimljivog gosta Igora Mandića koji će potpisivati svoju novu knjigu „Sloboda lajanja & Zauzeto Hrvat!“,  Krešimira Mišaka, našeg jedinog stručnjaka s onu stranu svijeta ili možete poslušati Miroslava Radmana i njegovo autorsko djelo „S onu stranu naših bioloških ograničenja“. Kako u kratkom životu ostaviti za sobom trag koji traje i trajat će još dugo, dugo, najbolje će opisati romantična biografija Evaristea Galoisa – velikog matematičara koja ocrtava njegove osobine i potvrditi će kako život piše nevjerojatne drame.

O izgledu i životu u Zagrebu prije imat ćemo prilike informirati se u digitalnom izdanju „Zagreb na filmu 1915.-1945“. Za najmlađe Festival p.s. Pazi knjiga! pripremio je velik broj slikovnica i „Ovcu u kutiji“ u koju možete ubaciti svoj glas za najbolju slikovnicu. A kako su izgledale one u 19. stoljeću može se saznati na  Izložbi starih slikovnica, zanimljivost koja će privući i mlade i stare.

Kome će otići sto tisuća kuna saznat će se i ove godine na proglašenju pobjednika najboljeg neobjavljenog romana. Dodjeljuju se i nagrade „Kočićevo pero“ te nagrada za „Najbolju hrvatsku slikovnicu“.

Inova je izložba inovacija gdje će biti 275 inovatora iz 23 zemlje svijeta. U svojem 36. izdanju zajedno s Izložbom BUDI UZOR, kao treća najstarija izložba inovacija na svijetu, pripremila je niz novih inovacija od kojih izdvajamo inovacije u turizmu, inovacije u energetici i izloške dalekoistočnih inovacijskih velesila. Vrijedi pogledati što nam novo dolazi!

Glavna tema ZimSki Showa je skijanje, ali i svi zimski sportovi, ponuda putnički aranžmani, fitness, teretane, wellness i spa, itd. ZimSki Show ponudit će posjetiteljima svakodnevne tematske javne tribine, pod popularnim nazivom "Igloo". I pozivamo vas na organiziran sajam rabljene opreme – BUVLJAK!

Sajam glazbe, plesa i multimedije  ove je godine obogaćen novim projektom pod nazivom INFO RESTART. Od atrakcija koje će izazvati veliki interes publike svih uzrasta posebno ističemo izložbu starih računala Retro info te natjecanje za igrače računalnih igara pod nazivom Feniks Gaming Arena u sklopu manifestacije Infogamer.

Želite nastaviti školovanje u inozemstvu? Educa.hr je međunarodni sajam obrazovanja, stručnog usavršavanja, upravljanja ljudskim potencijalima i zapošljavanja. U suradnji s partnerom sajma  BHV Education svoj nastup do sada su najavile visokoškolske ustanove iz Kanade, Švicarske, Velike Britanije, SAD, Njemačke, Italije, Francuske…

Radno vrijeme  od 08.–13. 11. 2011., od 10.00 do 19.00 sati, a u petak i subotu, 11. i 12. 11., Interliber i educa.hr produljuje i ove godine do 21.00 sat.
 
Sajam Datum održavanja Paviljon Radno vrijeme
Interliber 08. – 13.11.  5, 6 10.00 – 19.00 sati
pet i sub 10.00 – 21.00
educa.hr  
11. – 13.11.
 
 6 10.00 – 19.00 sati
pet i sub 10.00 – 21.00
ZimSki Show  
10. – 13. 11.
 
8a  10.00 – 19.00 sati
Inova   
09. – 12.11.
 
8  10.00 – 19.00 sati
Sajam glazbe i multimedije - Inforestart  09. – 12.11. 7, 7a  10.00 – 19.00 sati
 
Ulaz za sve sajmove je BESPLATAN.

Podružnica Zagrebački velesajam