Uspješno završeni Nautika, Crotour, Inga i Hotel&Gastroteh

Na Zagrebačkom velesajmu završeni su sajmovi nautike, turizma, hrane i pića i hotelsko ugostiteljske opreme.
 
Nastupilo je 455 izlagača iz 29 zemalja, a sajmove je posjetilo preko 30.000 posjetitelja.
 
Na sajmu nautike predstavljeno je više od 100 plovila. Svjetsku premijeru imali su brodovi Pičuljan 830, te Karnic 2255 i 2251.

Županija partner sajma CroTOUR bila je Bjelovarsko bilogorska županija. Svoju turističku ponudu županija je predstavila kroz 40 izlagača. Svakodnevno se na pozornici u paviljonu 6 odvijao kulturno umjetnički program.
 
Oborena dva nacionalna rekorda
 

Goran Čolak ima novi rekord u ronjenju na dah
Posebna atrakcija bio je nastup Gorana Čolaka. Čolak je aktualni svjetski prvak u ronjenju na dah u disciplinama  statika i dinamika te timsko ronjenje, a na sajmu je postavio novi nacionalni rekord u ronjenju na dah u disciplini - statika.

 
Pod vodom je ostao nevjerojatnih 9 minuta, 7 sekundi i 9 stotinki.
 

Najduža torta u državi-20 metara i 40 centimetara. Za vrijeme međunarodnog sajma hrane, pića i gastronomskih inovacija INGA oboren je još jedan nacionalni rekord. Slastičari Udruge slastičara Hrvatske izradili su najdužu tortu u državi dugu 20 metara i 40 centimetara.
 
Akcija izrade torte imala je humanitarni karakter. Oko 3000 porcija podijeljeno je posjetiteljima sajma koji su za uzvrat ostavljali simbolične iznose. Donacija je prikupljanja za štićenike Udruge Krug.
 
 
Izvučeni su dobitnici vrijednih nagrada. Prvu nagradu, gumeni čamac na napuhavanje YAM 310S i vanbrodski motor Yamaha F6CMHS  osvojio je DAMIR SREBAČIĆ iz Bedekovčine.

Drugu nagradu Krstarenje za 6 osoba - 7 dana najma jahte Linssen Grand Sturdy 29.9. AC osvojio je JAN VELICKY iz Zagreba. Treću nagradu Sedmodnevni osnovni tečaj jedrenja u Jezerima na otoku Murteru i Tečaj ronjenja OWD - Open Water Diver osvojila je MARIJANA POSAVEC iz Zagreba.      
 
Ostale nagrade osvojili su sljedeći posjetitelji; NIKOLA TOMIĆ, MARTINA MUŠKIĆ, RENI POPARA, MAJA KARŠAJ, TOMISLAV LETINA, KREŠIMIR DELIĆ, ROBERT LOZENZ, GORDANA FURLAN, svi iz Zagreba.


 Podružnica Zagrebački velesajam
 
FOTOGALERIJA