Umjetnost za djecu pod okriljem AGM-a i Hrvatskog radija

Nakladnička kuća AGM, podružnica Zagrebačkog  holdinga d.o.o. i Dječji program Hrvatskog radija jučer su u radijskom studiju Bajsić predstavili  bogato uređenu multimedijalnu ediciju dječjih knjiga „Umjetnost za djecu“ te istoimeni radijski serijal dječjih emisija.

Najnovije knjige i radijske emisije predstavili su voditelj podružnice AGM Bože Čović te direktor programa Hrvatskog radija Duško Radić. Istaknuli su, među, ostalim, kako je najveća vrijednost ovog programa približavanje umjetnosti djeci, udruživanjem multimedijalnog sadržaja koji bi ih potaknuo na razmišljanje i kreativnost. U emisiji su sudjelovali i učenici osnovnih škola „Tina Ujevića“ i „Vjenceslava Novaka“  koji su uz poruku „osim uma zaposlit ćemo i ruke“,  svoje kreativne vještine pokazali na likovnim radionicama, nadahnutim pričama iz knjiga i emisija serijala.

O važnosti dječje umjetnosti  govorili su stručnjakinja za dječju književnost dr. sc. Dubravka Zima, urednica Obrazovnog i dječjeg programa HR-a Mejra  Vindakijević, likovna kritičarka Barbara Vujanović, ilustrator Danijel Serdarov te drugi.

foto galerija