U prometu 119. niskopodni tramvaj

Vožnjom od trešnjevačke remize do Trga bana Josipa Jelačića, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa zamjenicima i suradnicima, jutros je u promet simbolično pustio i 119. niskopodni tramvaj. Nastavak je to isporuke novih niskopodnih tramvaja proizvođača konzorcija Crotram, kojih će, prema sadašnjem ugovoru, do početka sljedeće godine na zagrebačkim ulicama biti 140.

Podsjećamo da su u tijeku i pripreme za Europski tjedan mobilnosti u čijem obilježavanju velik značaj ima i Zagrebački holding. Grad Zagreb obilježava EU tjedan mobilnosti od 2003., kada se uključio na inicijativu udruga osoba s invaliditetom. Prvi je put službeno prijavljen 2007., nakon čega je odmah i nominiran za glavnu nagradu. U konkurenciji 2000 europskih gradova, Zagreb je za EU tjedan mobilnosti 2008. osvojio drugo mjesto zahvaljujući, između ostalog, i uvođenju inovacija u prometu kao što su niskopodni tramvaji i autobusi, specijalizirani prijevoz za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, novi školski autobusi za djecu iz prigradskih naselja, zabrana parkiranja na Gornjem gradu, izgradnja velikog broja dječjih igrališta, uređenje zelenih površina, te proširenje infrastrukture za bicikliste i pješake.

Priznanje za osvojenu nagradu primili su u Bruxellesu, 23. veljače ove godine., dr. Zvonimir Šostar, član Gradskog poglavarstva Grada Zagreba i pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje i Ivan Tolić, član Uprave Zagrebačkog holdinga i direktor podružnice ZET.

Europski tjedan mobilnosti organizira se svake godine od 16. do 22. rujna, a tema ovogodišnje manifestacije je „Poboljšajmo gradsku klimu“.

Podružnica Zagrebački električni tramvaj