U Novom Jelkovcu dodjeljeno još 39 stanova

Otvaranjem prometnice u Podbrežju u subotu, 9. svibnja 2009., bit će ostvaren preduvjet za početak gradnje novih 2000 stanova po Zagrebačkom modelu stanogradnje u tom naselju. Najavio je to danas prijepodne zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom dodjele 39 ključeva i zaključaka u naselju Novi Jelkovec obiteljima s Konačne liste reda prvenstva i po preporuci Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.

Naselje Novi Jelkovec prvo je naselje izgrađeno po Zagrebačkom modelu stanogradnje. Ukupno je u naselju izgrađeno 55 objekata i 2713 stanova od kojih je Grad osigurao 1448 stanova za rješavanje stambenog pitanja socijalno ugroženih građana, 800 s Liste reda prvenstva i 100 po preporuci mjerodavnog ureda. Za preostalih 548 stanova, namijenjenih za najam prvenstveno mladim obiteljima i po najnižim cijenama na tržištu u Zagrebu, upravo je u tijeku javni natječaj.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, koji je također nazočio primopredaji ključeva, najavio je da se useljenje svih stanova u Sopnici očekuje da kraja ove godine. Sljedećeg tjedna bit će otvoren dječji vrtić. Do jeseni će u funkciji biti osnova i srednja škola i Mjesna samouprava u sklopu koje je Centar za mlade i ambulanta. U naselju je i oko 3000 parkirališnih mjesta koji se djelom nalaze ispod stambenih objekata, a djelom su u sklopu prometnih površina.

Usporedo s dodjelom stanova po Konačnoj listi prvenstva, djelatnici Ureda za imovinsko-pravne odnose Grada Zagreba provjeravaju ispunjavaju li kandidati još uvijek potrebne uvjete. Prema riječima Jasne Drnić Vranić, pomoćnice pročelnice Ureda za imovinsko prave-odnose Grada Zagreba, s konačne liste koja je utvrđena 2004. godine i na kojoj se nalazi 1900 obitelji, dosad je zbrinuto 697 obitelji. Kako je za ovu namjenu osigurano 800 stanova, djelatnici ureda nastavit će se s provjerom statusa kandidata do popunjenja predviđene kvote.

NOVI JELKOVEC  
Osmeročlana obitelj Nade Car jedna je od 39 obitelji kojima je gradonačelnik danas uručio zaključke i ključeve novog stana u Novom Jelkovcu. Kao i većina okupljenih, Nada nije mogla kriti suze radosnice. Kaže da na ovaj trenutak čeka petnaestak godina, otkad je prvi put predala zamolbu za dodjelu gradskog stana. Od uzbuđenja ne može vjerovati kako će napokon s obitelji useliti u novi stan.

PODBREŽJE  
Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović i gradonačelnik Milan Bandić, za drugi tjedan najavili su otvorenje vrtića u naselju, a krajem tjedna bi trebala započeti i prva faza Zagrebačkog modela stanogradnje u Podbrežju, gdje je predviđena gradnja oko 2000 stanova.objavljeno 5. svibnja 2009.

Galerija fotografija