U kampu Veli Jože održani 10. Susreti djece hrvatskih branitelja

Kamp za djecu i mladež Veli Jože u Savudriji, podružnice Vladimir Nazor, bio je domaćin desetog jubilarnog državnog natjecanja Susreta djece hrvatskih branitelja na kojem su sudjelovala djeca iz svih županija u dobi od 7 do 15 godina.

Susrete organizira Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Glavnog stožera oružanih snaga Republike Hrvatske, a otvorio ih je državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti,  Zoran Komar.

U Kampu Veli jože u Savudriji natjecalo se 650 djece čiji su roditelji članovi svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a cilj je Susreta međusobno druženje, upoznavanje i stvaranje trajnih prijateljstava te upoznavanje i edukacija djece sa stečevinama Domovinskog rata.

U okviru ovog državnog natjecanja organizirano je i mnogo dodatnih sadržaja kao što su škola u prirodi, ekologija i zaštita prirode.
 
Kamp je jedno od poznatijih ljetovališta djece i mladeži u Hrvatskoj. Karakterizira ga izuzetno klimatsko podneblje, 303.000 m2  uređene mediteranske šume s travnatim terenima  te 1800 m kamene plaže.

U kampu se nalazi restoran s dvije terase s pogledom na more, trgovina te brojni sportski tereni od kojih posebno ističemo polivalentni stadion s tribinama za 1200 gledatelja.  Smještaj je moguć u višeposteljnim drvenim kućicama, u vlastitim šatorima i kamp prikolicama. Kamp je otvoren od travnja do rujna.
 
Podružnica Vladimir Nazor