U hostelu Arena traži se krevet više

17. lipnja 2011. - Hostel Arena kojim upravlja podružnica Vladimir Nazor, ostvarit će u lipnju 2600 noćenja, a i u srpanj ulazi radeći punim kapacitetom.

- Da imamo još sto kreveta sve bi prodali. Svakodnevno moram odbiti nekoliko upita jer nemamo niti jedan slobodan krevet, kaže nam Biserka Dunda, voditeljica hostela.

Tome pridonose razne sportske i kulturne manifestacije kojih je tijekom lipnja u Zagrebu napretek.

U tijeku je 8. međunarodni folklorni festival djece i mladih. Puni pansion u hostelu koristi oko 160 mladih folkloraša iz Poljske, Norveške, Makedonije, Slovačke i Hrvatske, dok ih je na objedu i večeri tristotinjak.

Ispred hostela snimili smo goste iz Osla uoči odlaska na nastup. U atraktivnim narodnim nošnjama i s nacionalnim instrumentima key harp (nøkkelharpe) i hardanger fiddle plijene pažnju i jedna su od glavnih atrakcija festivala.

Voditeljica skupine Trine Sennerud Melby osobito ističe ljubaznost i susretljivost osoblja.

-  Uvijek se nastojimo maksimalno prilagoditi gostima, odnosno njihovim obavezama i terminima natjecanja. Primjerice sutra ćemo večeru poslužiti u 22 sata, kaže Biserka.

Mnogi gosti članovi su sportskih klubova koji se upravo iz tog razloga svake godine vraćaju u Hostel Arena. Kažu da su prezadovoljni hranom, smještajem i osobljem koje je nadasve ljubazno.

Sljedeći tjedan svoj dolazak najavilo je tristotinjak gostiju iz nogometnih klubovi BiH i Hrvatske. Krajem mjeseca, odnosno 27. lipnja hostel će ugostiti kajakaše koji dolaze u Zagreb na Svjetsko prvenstvo. Ukupno će ih biti na punom pansionu 260. Prvenstvo traje sedam dana tako da će hostel i srpanj započeti s maksimalno popunjenim kapacitetom.

Hostel raspolaže sa 117 jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba. Cijena noćenja s doručkom kreće se već od 120 kuna. Svaka soba ima kupaonicu s tušem i wc-om, što hostel Arena svrstava u najvišu kategoriju. Ispred hostela nalazi se i veliko parkiralište gdje se gosti mogu besplatno parkirati. Jedna od prednosti je i mogućnost parkiranja autobusa, kojima mnoge skupine gostiju dolaze u Zagreb.

Ostale informacije o hostelu mogu se pronaći na novoj web stranici podružnice na www.nazor.hr koja je od jučer on-line.

Foto galerija