Tramvaji i autobusi voze redovito

Snijeg koji od ranoga jutra pada na širem gradskom području, različitim intenzitetom, ne uzrokuje trenutno prometne poteškoće. Tramvaji i autobusi voze redovito, a prekida nije bilo niti na brdskim linijama. S obzirom na to da se padaline očekuju i u nastavku dana, ZET je otvorio Kontakt centar Ureda za odnose s javnošću kako bi putnici mogli dobivati aktualne prometne informacije.

U pripravnosti su tramvajske ralice, za čije djelovanje u ovome trenutku nema potrebe.Na terenu su ekipe Zimske službe koje održavaju prohodnost cesta i povoljno stanje kolnika za sav cestovni promet.

Resorne službe čistile cijelu noć

Tijekom cijele su noći ekipe Zimske službe iz više podružnica Zagrebačkog holdinga, unatoč snijegu, koji na širem gradskom području intenzivno pada od jučerašnjeg poslijepodneva, čistile prometnice, nogostupe i stajališta. Kako bi se osigurali što bolji uvjeti za promet, na terenu su sve raspoložive ekipe.
Važnije ceste neprestano čisti 210 ralica, a tramvajske koridore prohodnima održavaju 4 ZET-ova specijalizirana pružna vozila. S obzirom na intenzitet padalina, unatoč kontinuiranom čišćenju, sniježni se pokrivač vrlo brzo stvarao na svim kolnicima pa se na noćnim autobusnim linijama vozilo sporije, ali bez zastoja.
Naporima Zimske službe osigurane su sve pretpostavke za nesmetan izlazak dnevnih tramvaja i autobusa, čije trase, kao i prilazi važnijim ustanovama, pripadaju prioritetnom održavanju. Sigurnost putnika ZET-ov je prioritet, zbog čega su povremeno, iz preventivnih i sigurnosnih razloga, moguće povremene obustave prometa na autobusnim linijama, osobito u brdskim predjelima grada, tijekom uklanjanja snijega i leda s kolnika.

Kontakt centar Ureda za odnose s javnošću otvoren je bio tijekom cijele noći kako bi putnici, putem besplatne telefonske linije 0800 200 060, mogli dobivati aktualne prometne informacije. Resorne službe i nadalje su na terenu te osiguravaju prometnu povezanost svih gradskih predjela, uvjerili su se reporteri ZET-a.

Zimski uvjeti mogli bi utjecati na redovitost javnog gradskog prijevoza, osobito u jutarnjoj prometnoj špici, zbog čega putnike unaprijed molimo za razumijevanje.
 
Podružnica ZET