Tajlandsko izaslanstvo u posjetu Zagrebačkom holdingu

Tajlandsko izaslanstvo iz agencije SEPO (State Enterprise Policy Office) Ministarstva financija jučer je posjetilo Upravu Zagrebačkog holdinga kako bi se upoznali s načinom rada i financiranja najveće hrvatske komunalne tvrtke.
 
SEPO je agencija unutar Ministarstva financija Tajlanda te upravlja radom čak 56 tvrtki. Najvažnija joj je  zadaća upravljanje i razvoj javnih poduzećai vladinih vrijednosnih papira putem politika i mjera za nadzor učinkovitosti, a u svrhu jačanja kapaciteta javnih poduzeća. Na sastanku s predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Ivom Čovićem tajlandskom izaslanstvu je upriličena prezentacija o financijskom upravljanju ZGH, smjernicama daljnjeg razvoja te modelu javnog gradskog prijevoza.
 
Zainteresirani za tramvaje

Glavni direktor SEPO-a  Samchai Sujjapongse objasnio je da su Zagrebački holding izabrali kao odredište jer pruža dobre usluge građanima hrvatske metropole. Stoga su ga htjeli bolje proučiti kako bi sličan model primijenili i na Tajlandu. Predsjednika Uprave SEPO-a posebno su zainteresirali ZET-ovi tramvaji te je na pitanje jesu li zainteresirani za njihovu kupnju odgovorio kako je sve moguće, no da se prvo moraju konzultirati s nadležnima na Tajlandu.
 
U poslijepodnevnim satima izaslanstva Holdinga i Tajlanda obišli su Slobodnu  zonu Zagreb i vodocrpilište Sašnak.  U Slobodnoj zoni Zagreb prošli su proizvodnu halu tvrtke Eurocable, a zainteresirali su se za uvjete i kriterije ulaska stranih tvrtki u Slobodnu zonu.
 
Bili su ugodno iznenađeni činjenicom da građani Zagreba mogu piti vodu iz slavine jer je podzemna voda dovoljno čista i, osim kloriranja, nije ju  potrebno dodatno pročišćavati.


Objavljeno 23. ožujka 2011.

foto galerija