Svečano otvorenje izložbe u Centru za korisnike

U Centru za korisnike u Ulici grada Vukovara 41 danas je svečano otvorena izložba fotografija pod nazivom „ Ususret 90. godišnjici Čistoće“. Pred brojnim uzvanicima i građanima koji su u Centru, kao i svakog dana,  plaćali račune ili se informirali o nekoj od usluga Zagrebačkog holdinga d.o.o., izložbu su otvorili i predstavili članica Uprave Alenka Košiša Čičin-Šain te voditelj podružnice Čistoća Branimir Valašek.

Alenka Košiša Čičin Šain istaknula je važnost sustavnog gospodarenja otpadom u Zagrebu o kojem podružnica Čistoća vodi brigu na svjetskom nivou pa je ova izložba povijesnih fotografija izvrstan podsjetnik da Zagreb ima dugu tradiciju održavanja reda i čistoće.

Voditelj podružnice Čistoća Branimir Valašek rekao je kako je Zagreb, prema mišljenju svjetskih stručnjaka, svrstan među šest najčistijih gradova na svijetu, na što bi svi građani trebali biti ponosni.

- Ova izložba predstavlja povijesni prikaz brige o čistoći Zagreba. Danas je postavljen prvi dio izložbe koji prikazuje razdoblje od 1923. godinje, kada je Čistoća i službeno osnovana kao gradsko poduzeće, sve do 60 -tih godina  kada su se red i čistoća u gradu održavali na jedan određeni način. 60- tih godina dolazi do radikalnijih promjena u gospodarenju otpadom u gradu pa ćemo to prikazati u drugom dijelu izložbe. Podružnica Čistoća danas radi na nizu projekta koji će i dalje poboljšavati brigu o čistoći grada. Odvajanje otpada jedan je od tih projekata, a trenutno se nalazi u početnoj fazi. U gradovima s dugom tradicijom odvajanja otpada pokazuje se da je uspješnost odvajanja otpada  u direktnoj zavisnosti od vremena trajanja te aktivnosti. To znači da je u gradovima, u kojima je tradicija dulja, sam projekt  bitno uspješniji - rekao je Branimir Valašek.

FOTOGALERIJA