Svečano otvorenje Ambiente

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) danas je otvoren 37. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta na kojem se do 17. listopada predstavlja više od 500 izlagača.

Prigodnim govorom tradicionalni sajam namještaja otvorila je predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor.

Istaknula je kako je Ambienta mjesto na kojem svi oni koji su uključeni u drvno prerađivačku industriju razmjenjuju iskustva i mišljenja te kako vjeruje da će se na ovogodišnjem sajmu dogovoriti novi poslovi i odrediti smjer kojim će ova grana industrije ići.

Direktorica ZV-a Mirela Bartolec rekla je kako je Ambienta mjesto susreta najvažnijih predstavnika drvno prerađivačke industrije i industrije namještaja te kako će ovogodišnja Ambienta obilovati nizom stručnih skupova od kojih je najznačajniji među njima Poslovni klub, tradicionalni susret predstavnika Vlade i predstavnika drvnog sektora.

Svečanom otvorenju Ambiente prisustvovali su i predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. Ivo Čović, članica uprave ZGH Alenka Košiša Čičin- Šain,  potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi  Darko Milinović, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva  Đuro Popijač, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te brojni drugi.

Nakon svečanosti otvaranja, koje je „zaključila“ pjesma dubrovačke klape Ragusa, okupljeni su razgledali namještaj i ostale proizvode iz drvno prerađivačke industrije u ukupno 15 paviljona na Zagrebačkom velesajmu.

Ovogodišnji izložbeni program Ambiente obuhvaća cjelovit drvni sektor grupiran u pet tematskih cjelina: namještaj za stanovanje, namještaj i oprema za kuhinje i kupaonice, uredski namještaj i namještaj za opremanje objekata, proizvodi i oprema za unutarnje i vanjsko uređenje te repromaterijali te strojevi i alati za drvnu industriju. Međunarodni sajam namještaja za drvnu je branšu značajan i zbog stručnih i pratećih skupova na kojima se tradicionalno razgovara o temama u drvno-prerađivačkoj industriji te pravcima daljnjeg razvitka.

Veliku pozornost posjetitelja zasigurno će izazvati i 21. Međunarodno znanstveno savjetovanje na temu „ Prijenos znanja u praksu kao put izlaska iz krize“, okrugli stolovi, stručni skupovi za arhitekte te nastavnike srednjih škola u Obrazovnom podsektoru te predavanja u organizaciji Hrvatskih šuma.

FOTO GALERIJA