Svečano otvorena 38. Ambienta na Zagrebačkom velesajmu

Na Zagrebačkom velesajmu danas je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor svečano otvorila 38. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije - Ambienta.
 
Pozdravljajući prisutne na svečanosti otvorenja, članica uprave Zagrebačkog holdinga Alenka Košiša Čičin-Šain, istaknula je da ovogodišnji sajam odskače od sajmova održanih posljednjih nekoliko godina. Okupio je 391 izlagača iz 29 zemalja svijeta na površini od 38.000 četvornih metara, u 10 paviljona ZV-a izloženi su brojni noviteti iz domene drvne industrije i već na prvi pogled može se zaključiti da je napravljen veliki iskorak prije svega u dizajniranju namještaja i arhitekturi uređenja stambenog prostora.

-Drvna industrija je primjer kako se i u godinama recesije može napredovati, kako treba raditi i surađivati sa stručnim institucijama ali i s segmentima državne uprave. U osam mjeseci ove godine izvoz drvne industrije je porastao za 11 posto, a uvoz je smanjen za 4 posto. Tako da je drvna industrija jedna od grana koja u izvoznoj bilanci bilježi suficit. Da se radi o uspješnoj suradnji stručnih institucija od Šumarskog fakulteta pa do Studija za dizajn  koje studiozno prilaze rješavanju problema ponajbolje svjedoči projekt - Hrvatska hotelska soba. To znači da je počela i suradnja s turističkom industrijom naše zemlje, a to nas mora veseliti- rekla je premijerka Jadranka Kosor otvarajući Ambientu.

Uz reprezentativnu izložbu koja po ničemu ne zaostaje po sličnima u svijetu i po čemu zaslužuje status lidera i brenda među sličnim izložbama na prostorima ovoga dijela Europe, tijekom Ambiente bit će održani mnogi stručni skupovi među kojima treba izdvojiti 22. međunarodno savjetovanje Drvo je prvo - Izazovi Sektora pred ulaskom u EU, Europske direktive i tehničko zakonodavstvo, Staklo u namještaju i interijeru...

Brojne su i poratne izložbe - Šuma okom šumara, Međunarodna izložba keramike i stakla -MIKS 11,  ZziD -hrvatski industrijski dizajn, , izložbu radova studenata Studija za dizajn, izložbu radova učenika Odjela unutrašnje arhitekture Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, izložbu Drvene dječje igračke, izložbu radionice duboreza... Posjetitelji će moći dobiti besplatne savjete dizajnera...          Ovogodišnja Ambienta po svemu zaslužuje pozornost šire javnosti.


Podružnica Zagrebački velesajam

FOTOGALERIJA