Svečana smotra Zimske službe na Žitnjaku

Svečana smotra  Zimske službe održana je danas u podružnici  Zagrebačke ceste, na lokaciji Mehanizacija, Žitnjak  koja je ujedno i glavna baza Službe .
 
Zimska služba obuhvaća dobro opremljenih 199 ekipa smještenih u 11 baza, a  ove je godine kupljeno sedam novih kamiona s pripadajućom opremom za čišćenje cesta. Radovi Zimske službe izvode se u četiri stupnja pripravnosti i tri razine prednosti. Organizirana je za cijelo zimsko razdoblje s 24 – satnim dežurstvima, dok se podaci o bilo kojoj promjeni vremena trenutno dobivaju od Državnog hidrometeorološkog zavoda tako da nikakva iznenađenja nisu moguća. 
 
Pregledi ispravnosti baza i opreme Zimske službe za sezonu 2011/2012. započeli su u ponedjeljak 24. listopada, a prve na redu za pregled ispravnosti bile su baze u Hrašću, koja je opremljena  sa 16 SV – traktora te Lomnici.  

Na svečanoj smotri bili su voditelj podružnice Zagrebačke ceste Alen Gospočić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Boris Šprem te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.
 
Podružnica Zagrebačke ceste
 
FOTOGALERIJA