Škola u prirodi

U razdoblju od 30. ožujka do 05. lipnja 2009. godine, više od 2 500 učenika 4. razreda zagrebačkih osnovnih škola boravit će pet dana na terenskoj nastavi u Crikvenici, Dugoj uvali ili Velom Lošinju.

U sklopu programa ŠKOLA U PRIRODI koji uz preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport provodi Podružnica "Vladimir Nazor" u Dječjim odmaralištima „Stoimena“ u Crikvenici, „Cvrčak“ u Dugoj uvali i „Zlatokrila“ u Velom Lošinju, mali zagrepčani umjesto u školskim klupama o biljnom i životinjskom svijetu priobalnog područja, te kulturi, običajima i aktivnostima ljudi u morskim krajevima, uče na terenu.

Učenici, osim usvajanja novih znanja vezanih uz nastavni plan i program, imaju prilike živjeti zajedno i tako vježbati toleranciju, uvažavanje međusobnih različitosti i komunikaciju u smjeru proširenja razrednog prijateljstava i osamostaljivanja u brizi o samima sebi i članovima razrednog tima.

Osim učenja, dani su im ispunjeni sportsko-rekreativnim aktivnostima i kreativnim radionicama, a večeri nezaboravnim druženjima koje za njih organiziraju Nazorovi animatori.